Sygemeldinger aflyser al flyvning hos TUIfly

TUIfly Nordic Boeing 737-800LUFTFART: I protest mod planer om at sammenlægge to flyselskaber, har TUIfly fået så mange sygemeldinger fra bl.a. det flyvende personale, at alle 108 afgange er aflyst i dag.

Der bliver ingen flyvninger i dag med det tyske selskab TUIfly, der primært flyver til feriedestinationer. Alle 108 flyvninger er aflyst – 54 fra Tyskland og 54 fra feriedestinationer tilbage til Tyskland. TUI vil leje fly fra andre selskaber for at bringe strandede passagerer hjem.

Ifølge Københavns Lufthavns hjemmeside skal TUIfly Nordic i dag have to flyvninger fra lufthavnen til hhv. Mallorca og Cypern. Men TUIfly Nordic berøres ikke af aflysningerne hos selve TUIfly.

Aflysningen af det totale trafikprogram skyldes masser af sygemeldinger fra bl.a. det flyvende personale hos TUIfly. Ifølge ATW.com er årsagen til sygemeldingerne utilfredshed med de igangværende forhandlinger mellem TUI-koncernen, der i Danmark ejer Star Tour, og Etihad Airways, storaktionær i Air Berlin, om sammenlægning af TUIfly og Air Berlin.

I går torsdag måtte TUIfly aflyse 47 ud af 110 planlagte flyvninger pga. sygemeldinger. Air Berlin måtte aflyse 90 flyvninger, der skulle være udført af 14 indlejede fly med besætninger fra netop TUIfly.

TUIfly forventer også fremadrettet flere aflysninger.

Air Berlin har leaset fly fra bl.a. Etihad Airways, der ejer knap 30 pct. af det tyske Oneworld-medlem, samt fra Alitalia og Air Serbia, som Etihad også har ejerandele i, for at imødegå nogle af de forventede kommende aflysninger pga. sygemeldingerne fra TUIfly.