Skiløber i Hemsedal. (Foto: Karl Hägglund | SkiStar | PR)

Syv ud af ti danske skiturister tænker på økonomien

Den økonomiske situation er med i overvejelserne for en del danske turister, når de vælger destination for skiferien. Sverige og Norge får dermed potentielt en fordel grundet valutakurserne.

Temperaturen bliver koldere, dagene kortere og vinteren nærmer sig, og det betyder ligeledes, at højsæsonen for skiferier rykker tættere og tættere på. I år vil en del danske skiturister dog tilsyneladende træffe deres valg af destination på baggrund af den økonomiske situation.

Det er meldingen i en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov i september har foretaget for SkiStar, der står bag en række skisportsdestinationer i Sverige og Norge. Undersøgelsen bygger på 559 interviews, der er lavet via internettet med danskere, der er ældre end 18 år og som har været på skiferie inden for de seneste fem år.

Ifølge SkiStar svarer syv ud af ti af de adspurgte, at den økonomiske situation, hvor både inflationen og priserne på blandt andet fødevarer stiger, er enten ’meget vigtig’ eller ’rimelig vigtig’, når de vælger destination for en skiferie i den kommende vinter.

Kan få glæde af valutakurser
Helt generelt peger undersøgelsen på, at de danske skiturister er prisbevidste, når de bestiller en vinterferie. 83 procent af respondenterne i YouGov-undersøgelsen svarer, at skiferie til en fornuftig pris er ’meget vigtigt’ eller ’rimeligt vigtigt’.

I det lys kan det være en fordel at drage til enten Sverige eller Norge, da valutakurserne for begge landes møntfod for tiden er til fordel for danskerne, oplyser SkiStar. I skrivende stund svarer 1.000 svenske kroner til 688 danske kroner, mens 1.000 norske kroner står i 721 danske kroner.

”Lige nu er der en uhørt fordelagtig valutakurs på den svenske og norske krone, hvilket er en stor fordel for vores danske gæster, som nu får endnu mere for pengene, når de rejser nordpå,” udtaler Stefan Sjöstrand, der er administrerende direktør for SkiStar.

Danske turister udgør 20 procent
Af de adspurgte personer i undersøgelsen svarer 60 procent, at de allerede har booket en skiferie i den kommende sæson eller planlægger at gøre det. Danskerne fylder også en del på SkiStars destinationer, fortæller virksomheden.

Totalt set tegner turister fra Danmark sig for 20 procent af SkiStars samlede antal bookinger for vinteren i år, og kigger man isoleret på det norske område Hemsedal er 40 procent af reservationerne danske.

Stefan Sjöstrand glæder sig over, at der fortsat er efterspørgsel efter skiferier til trods for den udvikler, der er i gang i den økonomiske situation i verden.

”Vi er rigtig glade for at se, at så mange danskere allerede nu planlægger skiferie til vores svenske og norske destinationer, og dem, der ikke har booket end nu, skal ikke vente for længe, for vores højsæsonsuger bliver booket hurtigt lige nu.”


Relaterede artikler:

Skirejsebureauer: Der er kommet lidt afventning

SAS tilbyder igen vinterskiruter til Sälen

Dansk rejsekoncern medejer af skirejsebureau