Tættere alliance-samarbejde

Kommerciel direktør i SAS, Robin Kamark, finder tiden inde til at bringe samarbejdet indenfor alliancen endnu videre – for SAS vedkommende især med alliancepartnerne i USA, Asien og Europa, skriver business.dk.

 

Han slår fast, at SAS primære fokus er Europa og som leverandør til gateways til USA og Asien. Mens alle medlemmer i alliancen tidligere var med til det hele, er der nu en tendens til tættere samarbejde med andre selskaber indenfor alliancen.

 

SAS er ikke stærk nok til at oprette et rutenet i USA – det er ikke engang Lufthansa – og det omvendte gælder for United, som heller ikke er stærk nok til en opbygning i Europa. Det giver et behov for tættere samarbejde, og der har SAS tradition for et nært samarbejde med både Lufthansa og United, såvel som med Thai og Singapore Airlines, forklarer Robin Kamark.

 

Der tegner sig allerede et tættere samarbejde mellem United og Continental i USA med Lufthansa, som har købt stort op i Europa. Det ser ud til, at udviklingen går imod en klyngedannelse indenfor alliancen, mener han.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.