Taiwan viste flaget i København

Fra Taiwans sammenkomst i København, fra venstre førstesekretær Lon Di Tso samt pressemedarbejder Kenneth Stormoen fra Taiwans repræsentationskontor i København, samt fra flyselskabet Eva Airs europæiske kontor i London, passagerchef Mohini Patel og salgschef Frank Hsieh.

Fra Taiwans sammenkomst i København, fra venstre førstesekretær Lon Di Tso samt pressemedarbejder Kenneth Stormoen fra Taiwans repræsentationskontor i København, samt fra flyselskabet Eva Airs europæiske kontor i London, passagerchef Mohini Patel og salgschef Frank Hsieh.

Ø-staten 150 km fra Kinas kyst fortalte for nylig danske rejsebureauer om de mange muligheder på Taiwan, der er på størrelse med Fyn og Jylland. Ud over landets turistråd, deltog også Taiwans største private flyselskab, Eva Air fra Star Alliance.

Indrømmet, Danmark er ikke noget stort marked for Eva Air fra Taiwan. Sidste år havde det ca. 5.000 danske passagerer på sine fire rute fra Europa mod Taiwan; selskabet flyver dagligt fra London Heathrow til Bangkok, hvorfra passagererne kan skifte til selskabets rute videre til Taiwans hovedstad, Taipei.

Kun fra Paris de Gaulle flyves direkte flere gange om ugen til Taipei. Eva Airs flyvninger fra Amsterdam og Wien er ligeledes via Bangkok. Det hænger sammen med gamle trafikrettigheder og ønsket om at beholde start- og landingstider i Bangkok. Eva Air tillader stop i Bangkok inden den rejsende f.eks. fortsætter til andre destinationer. Skandinaver behøver intet visum til Taiwan, men får ved ankomst et tre måneders turistvisum.

Eva Air har fra Skandinavien codeshare med SAS og Austrian Airlines til Wien. Mens selskabets tre øvrige destinationer i Europa flyves med Boeing B777-300ER med selskabets tre klasser, business class, premium economy og economy, har ruten fra Wien, der betjenes af en Airbus A330-200 ikke premium economy.

Samlet har Eva Air flyvninger til 60 destinationer i Asien, Australien (kun Brisbane), USA samt Europa.

Eva Air repræsenteres i Skandinavien af GSA-bureuaet af APG Nordic med hovedkontor i København.

Taiwan har også et delvist statsejet flyselskab, China Airlines, der er medlem af Skyteam-alliancen.

I alt var der sidste år 4.000 danske ankomster til Taiwan med Eva Air og andre flyselskaber; f.eks. flyver Emirates dagligt fra København til Dubai og derfra direkte videre til f.eks. Taipei.

Taiwan er med sine 36.000 kvadratkilometer på størrelse med Fyn og Jylland, men landet har dog 23 mio. indbyggere. Disse har ca. samme købekraft pr. indbygger som skandinaverne – selv om prisniveauet på Taiwan angiveligt skulle være 4-5 gange lavere end i Skandinavien.

Staten Taiwan opstod i 1948/49efter slutningen af den kinesiske borgerkrig. Kommunisterne med Mao Zedong i spidsen var stærkere end den daværende leder af Kina, Chiang Kai-shek, der med sine ledsagere flygtede til Taiwan. USA garanterede for Taiwans selvstændighed, men landet er f.eks. ikke medlem af FN pga. modstand fra Kina, der ønsker Taiwan genforenet med Kina.

Forholdet mellem de to lande er dog så godt, at der f.eks. i dag er ruteflyvninger mellem dem. Kina er i dag største leverandør af turister til Taiwan, fulgt af Japan og USA. Fra Europa var der sidste år 264.000 indrejsende i Taiwan, forretningsfolk, turister mm. Af disse kom 8.000 fra Sverige, mens tallet var ca. det halve fra Danmark.

Mere på den officielle turisthjemmeside: Taiwan.net.tw