Peder J. Madsen, general manager på Hotel Koldingfjord. Arkivfoto: Hotel Koldingfjord.

Tanker om hakkebøffer og Dubai

AKTUEL KOMMENTAR: ”Når jeg oplever, hvordan uansvarligheden blomstrer med rejser ud i en verden i en tid, hvor danske myndigheder har meldt rejsestop, så undres jeg og bliver meget træt,” skriver hoteldirektør Peder J. Madsen.

Af Peder J. Madsen, general manager, Hotel Koldingfjord

Jeg sidder her en stille lørdag aften og nyder min hakkebøf – og så er det lige ved at gå helt galt…

Nej, jeg er ikke ved at blive kvalt i hakkebøffen og den medfølgende broccolisalat – kål skulle være så godt!

Men frem i TV 2 / Nyhederne toner den såkaldte influencer Alva Madsen, der nyder livet med bedsteveninden i Dubai. De har en fest i ørkenstaten, og har ingen planer om at respektere faren for COVID-19.

I samme indslag fortælles det, at 50 danskere i løbet af januar er fløjet til Danmark fra Dubai. Alle med COVID-19-test uden påvist corona ved afrejse fra Dubai. Men ved efterfølgende tests i Danmark er 33 testet coronapositiv!

Efter et meget langt år i 2020 med nedlukning af vores virksomhed i lange perioder, aflysning af adskillige arrangementer, afskedigelse af dygtige medarbejdere, kæmpe økonomiske tab og fortsat i dag stor usikkerhed om, hvad fremtiden bringer, sidder jeg målløs med tv-nyhederne og hakkebøffen.

Vi planlægger og forbereder møder og fester i fremtiden
Jeg er dagligt i dialog med mine engagerede medarbejdere, der bare venter – utålmodigt – på en hverdag ved gryderne og til kontakten med forventningsfulde gæster.

Uvisheden om, hvornår vi kan komme i gang igen, er den værste.

Jeg taler dagligt med kunder, der har planlagt store, årligt tilbagevendende møder og generalforsamlinger.

I disse dage taler jeg i særdeleshed meget med forældre til kommende konfirmander. De er naturligt nok spændte på, om deres længe planlagte fester den sidste weekend i april bliver til noget – eller må udsættes.

Til dem alle er mit svar: Vi planlægger og forbereder møder og fester i fremtiden som altid, og med samme store indlevelse og engagement som hvert eneste arrangement fortjener.

Uansvarligheden blomstrer
Men når jeg så oplever, hvordan uansvarligheden hos nogle blomstrer – med rejser ud i en verden i en tid, hvor vores ansvarlige, danske myndigheder har meldt rejsestop, så undres jeg og bliver meget træt.

Må vi bede om en smule respekt – vi, der har måtte lukke vores forretninger: Hoteller, konferencecentre, restauranter, detailforretninger og serviceerhverv!

Og må den smule respekt også komme de tusindvis af hårdtarbejdende medarbejdere i sundheds- og plejesektoren til gode.

Det er skudt helt ved siden af skiven, når danske politikere ikke kan blive enige om indrejserestriktioner med obligatoriske test og selvbetalt isolation.

Ikke på hjemadressen, men på isolationshoteller, hvor der kan holdes styr på “gæsterne”. Australien gør det, så hvorfor ikke i Danmark?

Nu må vores politikere træde i karakter og stoppe de få danskeres hån af alle vi mange, der hver dag kæmper for en hverdag uden corona. Vejen derhen bliver for lang, hvis den skal gå over Dubai!

(Opslaget blev først bragt på Peder J. Madsens side på Facebook)