Teknologi skal sikre turister enestående oplevelser i Århus

Nu sker der snart noget for de turister, der kommer til Århus for at få et indblik i Vikingetiden. Der er tale om en helt ny type turistattraktion, der gør brug af interaktiv information, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

 

 

Det skal realiseres ved et sjældent samarbejde mellem VisitAarhus, Moesgård Museum, Teater Katapult, forfatteren Svend Aage Madsen og hans datter Maria samt Alexandra-instituttet på Katrinebjerg.

 

 

Det bliver lytteren selv, der bliver hovedperson i det lille stykke, som er planlagt til at vare tre minutter. Med en mobiltelefon kan man fra maj næste år på 10 forskellige steder i byrummet få en oplevelse fra Vikingetiden. Moesgård leverer forlægget, Svend Aage Madsen og datteren dramatiserer det, inden teater Katapult opfører det i den nye teaterform AudioMoveTeater, som Teater Katapult opfandt i 2004.

 

 

Displayet vil vise billeder, som man forestiller sig, her så ud i Vikingetiden. Måske kan der også vises genstande, der er fundet på stedet. Endelig opføres det lille drama på enten dansk, tysk eller engelsk. Hele projektet er planlagt til at koste en halv million at realisere.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.