Thai Airways beholder B747 i Københavns Lufthavn

Thai Airways forventer nemlig at levering af de bestilte nye B777’ere bliver forsinket fra Boeings samlefabrik ved Seattle.

 

Men Thai Airways flyver fortsat dagligt på ruten mellem Bangkok og København – det er en fejl, at der i reservationssystemerne står, at ruten kun skal flyves fem gange om ugen fra april til midten af juni, siger salgsdirektør i Thai Airways, Flemming Sonne, til takeoff.dk

 

”Den fejl har vi gjort vores hovedkontor i Bangkok opmærksom på. Den skyldes formentlig, at vi sidste år fra maj til midten af juni kun fløj fem gange om ugen mens vores B747-ruten på ruterne til bl.a. København og Stockholm blev opgraderet.

 

Thai Airways’ B747’ere på ruten til København har 375 sæder fordelt på tre klasser, mens den version af B777, der skal flyve på København og senere også Stockholm har 346 sæder på to klasser.

 

Det vides endnu ikke, hvad Thai Airways vil gøre med eventuelt at indsætte ekstra kapacitet mellem Bangkok og København, når SAS til april sæsonlukker sin rute mellem de to hovedstæder. SAS påtænker at vende tilbage til Bangkok, selskabets første destination i Fjernøsten, fra vinterprogrammet næste år. Fra hvornår eller med hvor mange afgange vides endnu ikke.

 

Sidste år var der 159.600 danske ankomster til Thailand med rute- og charterfly – en stigning på 7,6 pct. sammenlignet med 2010. Ligeledes sidste år havde Thai Airways som 17. største flyselskab i Københavns Lufthavn 231.000 passagerer.

Skrevet af Henrik Baumgarten