Tilfreds med Norwegian

Jan Lockhart.

Jan Lockhart.

REJSEBUREAUER: ”Norwegian har i de fleste tilfælde taget sig af vores strejkeramte passagerer, som de er forpligtet til. Vi har ingen problemer med at bruge selskabet,” siger direktør for Norwegians største rejsebureaukunde i Danmark.

Strejken blandt Norwegians piloter i Skandinavien går i dag, mandag, ind i sit sjette døgn. Hver dag rammes 20-30.000 Norwegian-passagerer af aflyste fly, primært indenrigs i Skandinavien og skandinaviske hovedstæder.

Norwegian tiltrækker navnlig kunder via sin hjemmeside, men samarbejder også med rejsebureauer. I Danmark er FDM travel største kunde for Norwegian blandt rejsebureauer med op til 20.000 bookinger om året i Europa.

FDM Travels adm. direktør, Jan Lockhart, sagde i går til standby.dk: ”Under pilotstrejken har Norwegian forpligtelsen til at få passagerer af sted ved aflyste fly. Norwegian skal tage sig af problemerne, ellers hænger vi som rejsebureau på ansvaret. Men vi undgår så vidt muligt at pille ved vores bookinger hos Norwegian, der i overvejende grad klarer problemet. Det er meget begrænset, hvad vi har haft af problemer.”

Jan Lockhart fortsætter: ”Strejken hos Norwegian rammer primært interskandinaviske flyvninger, hvor vi ikke har mange kunder. Vi har eksempler på, at vores gæster med Norwegian er ombooket til andre flyselskaber.”

Jan Lockhart siger, at FDM travel ikke de kommende dage booker Norwegian. ”Her tænker vi os om. Det meste vi i denne tid sælger er rejser til højsæsonen, her har vi ingen bekymringer om at anbefale Norwegian.”

Norwegian er blandt FDM travels største flyselskaber i Europa. ”Norwegian er en vigtigt samarbejdspartner, men heldigvis ikke den eneste. Norwegian leverer generelt i Europa et fint produkt til en anstændig pris,” siger Jan Lockhart og tilføjer, at FDM travel har op mod 70.000 flyrejser om året indenfor Europa – ud af 120.000 flyrejser på verdensplan.

FDM travels andre store leverandører på flyrejser i Europa er SAS og Air Berlin – samt Austrian, British Airways, Easyjet og Lufthansa.