Tiltrængt taxaindsats i København

Taxinævnet i Region Hovedstaden har lyttet til kritikken af, at der er for få taxaer til rådighed i myldretiderne. Nævnet har derfor pålagt bestillingskontorerne at indføre en ordning, så mindst 85% af vognene er på gaden under spidsbelastningen.

Det glæder Horesta, som af flere omgange har påpeget konsekvenserne ved de manglende kørselsmuligheder for turisterne.

Taxinævnets undersøgelse viser, at mange taxaer står i garagen i myldretiden. Derfor har nævnet nu lavet retningslinjer for, hvor mange biler der skal være på gaden i travle perioder og har desuden indskærpet, at kørepligten skal overholdes.

”Det er positivt, at Taxinævnet har lyttet til kritikken fra os og vores medlemmer. Den nuværende situation er uholdbar og skader os som turistdestination”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i Horesta.

Taxinævnet har meddelt, at det ikke er muligt at udstede nye bevillinger de små tre måneder, der er tilbage, inden den nye taxalovgivning træder i kraft.

”Vi må erkende, at Taxinævnets løsning med en vagtordning er den bedste løsning lige nu. Vi havde meget gerne set nogle flere bevillinger, men det er ikke realistisk”, siger Kirsten Munch.

”Uber forsvandt fra byen i foråret. Allerede dengang kunne man forudse, at det ville give problemer med kapaciteten. Derfor burde Taxinævnet have sat gang i processen allerede dengang”, siger hun.

Taxinævnet forventer, at der i starten af det nye år bliver udstedt 125 nye tilladelser fra Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen. Men nævnet opfordrer til, at dette antal forhøjes.

Den nye taxalov er endnu ikke vedtaget i Folketinget, men den forventes at træde i kraft fra nytår.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.