Juli i år blev målt på omsætning og resultat den bedste måned i forlystelseshavens historie, oplyser Tivoli. Arkivpressefoto: Lasse Salling.

Tivoli fortsætter fremgang i gæstetal og indtjening

Danmarks største turistattraktion er atter på omgangshøjde med 2019, året før coronakrisen. De første ni måneder af i år overgik forventningerne til den første sommersæson efter pandemien.

Omsætningen og resultatet før skat i Tivoli er væsentligt over det forventede og på niveau med resultaterne fra før coronapandemien. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse samt en fondsbørsmeddelelse i forbindelse med forlystelseshavens første ni måneder af i år.

Især juli skilte sig ud målt på omsætning og resultat som den bedste måned i forlystelseshavens historie. Tivoli har i årets første ni måneder haft 2,5 millioner gæstebesøg (i hele 2019 var der 4,5 millioner gæster i Tivoli) og en nettoomsætning på 773,3 millioner kroner mod 439 millioner kroner i samme periode sidste år, en stigning på 76 procent, oplyses det.

Tivoli er langt hurtigere end forventet tilbage til sorte tal på bundlinjen, lyder konklusionen efter tredje kvartal.

Det gode resultat bunder i, at Tivolis forretningsområder herunder forlystelserne, restauranterne, hotel og kulturprogrammet har præsteret langt bedre end forventet.

“Næppe udsigt til skyfri himmel”
Susanne Mørch Koch, Tivolis administrerende direktør, siger: ”Tivoli har været i stand til at levere på et niveau, der kontinuerligt hen over årets tre første kvartaler har udviklet sig bedre end oprindeligt forventet.

Der er næppe udsigt til skyfri himmel, så langt øjet rækker, men midt i endnu et begivenhedsrigt kvartal med en Halloween og en Jul i Tivoli-sæson forude, glæder jeg mig, på Tivolis vegne, over udviklingen.”

Tivolis finansdirektør, Martin Bakkegaard, siger om resultatet: ”Vi er meget tilfredse. Vi oplever et stigende antal turister i forlystelseshaven, og vores gæster bruger flere penge, end vi havde forventet da året startede.

Vi er naturligvis meget bevidste om, at den stigende inflation og energikrisen kan få indflydelse på årets slutresultat, men der er altså lige nu grund til optimisme,” siger Martin Bakkegaard.

Tivoli forventer milliardomsætning
Tivoli forventer fortsat en omsætning i niveauet 1.050 millioner kroner for hele 2022. Det er på niveau med omsætningen i 2019, året før coronakrisen, oplyses det.

Som følge af den øgede aktivitet og omsætning forventes fortsat et resultat før skat i niveauet 60-85 millioner kroner for hele 2022.

Tivolis forventninger forudsætter, at der ikke sker en markant udvikling i corona-pandemien, som vil medføre nye restriktioner, understreges det.

 

Relaterede artikler:

Tivoli opjusterer igen forventningerne til i år

Tivoli opjusterer igen forventningerne til i år

Tivoli drømmer igen om egen Michelin-restaurant