Også Pjerrot i Tivoli er klar til Tour de France med sin gule ladcykel. Pressefoto for Tivoli: Keld Navntoft.

Tivoli har gult Eiffeltårn til Tour de France-start

Onsdag er Tivoli vært for årets Tour de France- holdpræsentation af de 176 ryttere fra de 22 hold, der starter med at cykle kort tur fra holdbusserne på Islands Brygge gennem København til Tivoli.

Ved foden af en 13 meter høj, Tour de France-gul miniudgave af Eiffeltårnet i Paris, der er 300 meter højt, præsenterede Tivoli mandag planerne for onsdagens holdpræsentation i året udgave af Tour de France. De tre første etaper køres i Danmark, fredag, lørdag og søndag.

Københavns Kommune, Grand Départ Danmark og Tivoli er gået sammen om at skabe en fejring af årets danske Tour de France-start. Onsdag skydes festen i gang med holdpræsentationen af de 176 cykelryttere fra de 22 hold.

På et pressemøde mandag i Tivoli blev programmet for på onsdag afsløret af løbsdirektør, Christian Prudhomme, overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen, cykelekspert Rolf Sørensen og Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch.

Klik for større format. Tour de Frances-løbsdirektør, Christian Prudhomme, på pressemødet i Tivoli og med miniudgaven af Eiffeltårnet i baggrunden. Pressefoto for Tivoli: Keld Navntoft.

Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France, siger i en pressemeddelelse fra Tivoli om den danske Tour-start: ”Danmark er et forbillede for andre lande, fordi I alle cykler. Jeg vil ikke sige, at det er sidste gang, Tour’en kommer til Danmark – det må tiden vise.”

Cykelfest for hele København
Rytterne fra de 22 hold cykler på onsdag fra klokken 17.45 beskedne 1,5 kilometer fra Islands Brygge, hvor holdbusserne fra klokken 15 er parkeret, via Lille Langebro igennem Vester Voldgade til Rådhuspladsen og derefter ad Jernbanegade til Axeltorv og derfra ind i Tivoli via hovedindgangen.

Præsentationen kan følges live fra flere storskærmsområder, blandt andet Rådhuspladsen, Kongens Nytorv og Søren Kierkegaards Plads ved Den Sorte Diamant.

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch siger om holdpræsentationen: ”Tivoli er stolte af at lægge Have til præsentationen af de stjernebesatte hold.”

Holdpræsentationen, der starter klokken 18.30 i Tivoli, er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Grand Départ Copenhagen Denmark, TV2 og Tivoli. Holdpræsentationen i Tivoli slutter klokken 20 – og klokken 22.45 har Tivoli festfyrværkeri med gule farver på himlen.

I alt skal de 22 Tour de France-hold og deres 176 ryttere kører tre etaper i Danmark mellem 1-3. juli. Den første bliver enkeltstarten i København på fredag, dagen efter er det strækningen mellem Roskilde via Storebæltsbroen (der bliver lukket for køretøjer i seks timer den 2. juli) til Nyborg og den 3. juli cykles der mellem Vejle og Sønderborg.

Relaterede artikler:

”Det bliver en dag vi formentlig aldrig glemmer”

”Jeg skal nok få skældud i 2022”

Tour de France justerer fra 33 til 32 danske hoteller