Tivoli i gang med ny sæson

Tivolis adm. direktør, Lars Liebst, til venstre, og den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, der i år præsenterer nye lamper i Tivoli.

TURISME: Danmarks største turistattraktion startede i går sin 174. sommersæson og har i år 172 åbningsdage. Blandt nyhederne er fyrværkeri på onsdage samt virtual reality i Dæmonen. Hver tredje gæst er udenlandsk turist.

Tivoli er mange ting, Danmarks største turistattraktion havde sidste år 4,6 mio. besøgende. Tivolis åbningstider er i år: Sommersæson frem til 24. september, Halloween 13. oktober – 5. november og Jul i Tivoli 18. november – 31. december.

Adm. direktør for Tivoli, Lars Liebst, sagde under onsdagens pressemøde til standby.dk, at han håber på samme besøgstal som sidste år – og at Tivoli kigger på at udvide sine sæsoner for at blive en stadig mere helårs-attraktion. Foreløbig er Tivoli samlet åben over 200 dage om året.

Tivoli har bl.a. 26 kørende forlystelser, alle ejet af Tivoli, 42 spisesteder med alt fra fine dining til boder med flæskestegssandwich – alene Tivolis 27 restauranter har plads til 10.000 spisende gæster.

Sidste år omsatte Tivoli for 1,2 milliarder kr. Bl.a. takket være de ca. 30 pct. udenlandske gæster, hvor besøgende fra Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland og USA er størst. Amerikanerne kommer bl.a. til København som krydstogtgæster – dem kommer der i år i alt ca. 850.000 af.

Når Tivoli er åbent, har selve selskabet bag forlystelsesparken 2.000 på lønningslisten, mens lejerne, f.eks. restauratørerne, beskæftiger yderligere 1.700 medarbejdere.

Forslag til nye attraktioner

Lars Liebst sagde til standby.dk, at Tivoli får mange forslag, nogle afvises, f.eks. at være ejer af en fodboldklub.

”Men der kommer mange forslag, fra nye fisk i søen, til forlystelser og underholdning. Alle er foreslået pga. enorm kærlighed til Tivoli,” sagde han.

Årets Tivoli-sæson har premiere på en virtual reality-oplevelse i rutsjebanen Dæmonen. Passagerne udsættes med 77 km i timen for 4G påvirkning, passerer tre loops og et fysisk fald på 20 meter. Oplevelsen forstærkes med virtual reality univers af drager og dæmoner.

Tivoli har fra i år også et stort orangeri – og premiere på den dansk-islandske kunstner Olafur Eliassons 33 lamper ved Tivoli Søen.

Tivoli fordobler fyrværkeriet

I år skruer Tivoli op for antallet af fyrværkerier. I årets sommersæson er Onsdagsfyrværkeriet tilbage – og skal supplere fyrværkerishows på lørdage. Dermed fordobles antallet af fyrværkerier i forhold til 2016.

Der er premiere på Onsdagsfyrværkeriet 3. maj kl. 22.45.