Tivoli klar med ny restaurant

Af ikke oplyste årsager afbrød Tivoli og dansk Michelin-kok sidste måned samarbejdet om en af havens mest kendte restauranter. Fra efterårets Halloween-sæson er Tivoli klar med erstatning i form af en ambitiøs dansk restaurant-kæde.

Den danske restaurantkæde Letz Sushi rykker ind i Det japanske Tårn i Tivoli fra efterårets Halloween-sæson, der løber fra 13. oktober til 5. november, oplyser Tivoli.

Kæden, der foreløbig har 16 restauranter i Danmark, er ifølge Tivoli ’med deres ansvarlighed og bæredygtige koncepter blandt Danmarks mest populære sushi-restauranter’”

Letz Sushi bliver også blandt de knap 20 madstader i Tivoli Food Hall, der åbner i november. Kæden åbnede sin første restaurant i 2003. Den arbejder på at blive markedsleder inden for bæredygtig sushi. Senest har den valgt at bruge økologiske ris og certificerede fisk og skaldyr.

Letz Sushis direktør, Anders Barsøe, siger: ”Tivoli er en drøm for de fleste restauratører. På det seneste har den drøm fået endnu mere næring gennem udviklingen af vores bæredygtige profil, der stemmer overens med Tivolis.”

Ifølge Tivoli bruger Letz Sushi kun tør-dyrkede økologiske ris. Det er for at minimere kvælstofudledningen og for at sikre, at risene er fri for pesticidrester. Alle kædens fisk og skaldyr er certificeret bæredygtige og fanget eller opdrættet med respekt for marinelivet og havbunden.

Tivoli er byens største spisested

Letz Sushi afløser den danske Michelin-kok Henrik Yde-Andersen, der stod for driften af Det japanske Tårn fra åbningen af sommersæsonen i april i år til midten af sidste måned. Hvad der fik ham til at lukke restauranten – eller Tivoli til at opsige samarbejdet – vides ikke.

”Det må du snakke med Tivoli om. Min advokat siger, at jeg ikke skal udtale mig i denne sag,” sagde Henrik Yde-Andersen sidste måned til standby.dk efter det kom frem, at han og Tivoli har afbrudt samarbejdet om restauranten Det japanske Tårn med plads til 450 gæster. Her havde Henrik Yde åbnet sin anden thailandske Kiin Kiin-gourmetrestaurant i København. Den første Kiin Kiin-restaurant har siden 2008 haft en Michelin-stjerne.

Også sidste måned sagde Tivolis pressechef, Torben Plank, til standby.dk: ”Samarbejdet om lejemålet er ophørt, årsagen er et internt anliggende. Tivoli arbejder på ny løsning for Det japanske Tårn.”

Tivoli er med 27 restauranter Københavns største spisested med plads til 10.000 spisende gæster.​