Et kig ned over Tivoli under julesæsonen sidste år – på lørdag begynder årets Jul i Tivoli. Der bruges i år over 30 millioner kroner på driften og klargøringen af Jul i Tivoli. Foto for Tivoli: Lasse Salling.

Tivoli klar til årets julesæson

Fra på lørdag og frem til 5. januar er der for 25. år i træk atter Jul i Tivoli – sidste år tiltrak sæsonen 284.000 besøgende. Julesæsonen giver debut til ny rutsjebane til 55 millioner kroner.

Årets fjerde og sidste sæson i Tivoli begynder på lørdag og som altid er der en masse højdepunkter i Danmarks mest besøgte turistattraktion, der samlet sidste år havde 4,8 millioner gæster.

Klik for stort format. Den østrigske smykkeproducent Swarovski har indgået en partnerskab med Tivoli op til julesæsonen. Foran Nimb Hotel pyntes et juletræ med over 3.000 krystaller til en værdi af cirka en million kroner. Her arbejdes der inden åbningen på lørdag med træet. Foto: Tivoli.

Blandt nyskabelserne er, at det store juletræ foran Nimb-bygningen i år er pyntet med 3.000 Swarowski-krystaller.

Der bliver også premiere på Tivolis største balletsatsning nogensinde: ”Snedronningen”, hvor Oh Land har skabt musikken – og Dronning Margrethe har designet kostumerne og dekorationerne.

Snedronningen, altså balletten, har premiere 1. december, forestillingen har live-musik, 40 dansere samt masser af medvirkende børn fra Tivolis Balletskole.

Ny rutsjebane til 55 millioner kroner
Årets store forlystelsesnyhed i Tivoli bliver premieren på rutsjebanen Mælkevejen, der erstatter Odinekspressen, og som efter planen får premiere 6. december.

Odineekspressen nåede i sine år i Tivoli cirka 30 millioner ture. Rutsjebanenyheden er en højere og hurtigere end sin forgænger – og støjer mindre. Mælkevejen er designet af Tivolis udviklingsafdeling – og prisen for den nye rutsjebane er cirka 55 millioner kroner.

Rødkål fra Tivolis egen mark – og fyrværkeri
Der er knap 50 boder i julemarkedet – hos nogle serveres flæskestegssandwich. I år er de som noget nyt med rødkål fra egen mark. Tivoli har booket en mark hos det økologiske landbrug Seerupgaard. Cirka 350 kilo rødkål fra marken på Amager ender i Tivolis flæskestegssandwich og frikadellesandwich.

Årets Fyrværkerifestival bliver den 25., 26., 27. og 31. december.

Jul i Tivoli har i år 25-års jubilæum – og har siden 1994 haft lige over 20 millioner gæstebesøg. Alene sidste år var der 284.000 gæster under Jul i Tivoli.

Næste sæson i Tivoli bliver Vinter i Tivoli – der næste år holdes mellem 31. januar og 23. februar.

Relaterede artikler:

Kendt smykkefirma i samarbejde med Tivoli

Her er Danmarks største turistattraktioner

Tivoli mister ny direktionsdirektør efter få måneder