Tivolis hovedindgang. Pressefoto: Lasse Salling.

Tivoli kom ud af sidste år med omsætningsrekord

Danmarks største turistattraktion har opjusteret forventningerne til det endelige resultat for 2022. Det blev sidste år til 3,9 millioner gæster og en omsætningsrekord på omkring 1,1 milliarder kroner.

Tivoli fik efter to vanskelige corona-år – 2020 og 2021 – med røde tal på bundlinjen et godt 2022.

Tivoli skriver i en fondsbørsmeddelelse, at man sidste år havde knap 3,9 mio. gæster, hvilket gav et markant større aktivitetsniveau end forventet.

Det får positiv indflydelse på årsregnskabet for 2022. Tivoli præciserer derfor nu resultatforventningerne for sidste år – og præsenterer resultatforventninger for i år.

Tivolis senest udmeldte forventninger for 2022 var en omsætning i niveauet 1,05 milliarder kroner og et overskud før skat i niveauet 60-85 millioner kroner.

Efter afslutningen af 2022 forventer Tivoli nu en omsætning i niveauet 1,13 milliarder kroner, hvilket er omsætningsrekord for Tivoli, oplyses det. Der forventes et overskud før skat for 2022 i niveauet 85-90 millioner kroner. Resultatet vil dermed være knap 140 millioner kroner højere end i 2021.

Et økonomisk sundere Tivoli
Det er lykkedes at gøre Tivolis forretning sundere, hvilket giver grund til optimisme, siger Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, og fortsætter:

”Tivolis resultat for 2022 er glædeligt. Forlystelseshaven har i 2022 været fyldt med gæster. Resultatet, som det tegner sig for 2022, skaber et solidt fundament for de kommende år.

Imidlertid skaber de makroøkonomiske udfordringer, herunder inflation, forsyningsuro og landkrig i Europa usikkerhed omkring forbrugeradfærden og samtidig foretager vi investeringer i Tivolis forretning, for at udvikle og ruste forlystelseshaven til de kommende år. På den baggrund forventes der for nuværende et resultat før skat i år, som er lavere end i 2022.”

Tivoli forventer i år et aktivitetsniveau og en omsætning på niveau med sidste år, men på nuværende tidspunkt et resultat før skat som er lavere end sidste år, cirka 50-70 millioner kroner.

Tivoli offentliggør sin årsrapport for 2022 den 16. marts. Tivoli har igen i år tre sæsoner: Sommersæsonen er mellem 31. marts og 24. september; det er Halloween i Tivoli mellem den 12. oktober og 5. november samt Jul i Tivoli fra 17. november til 31. december.

Mens Tivoli sidste år i alt havde 238 åbningsdage, bliver det i år til 247.

 

Relaterede artikler:

Forlystelsesparker utilfredse med farvel til helligdag

Tivoli fortsætter fremgang i gæstetal og indtjening

Her er destinationsselskabernes største attraktioner