I år har også monstrene mundbind på under Halloween i Tivoli og følger alle coronarestriktioner og anbefalinger i sæsonen fra 9. oktober til 1. november. Pressefoto for Tivoli: Christoffer Sandager.

Tivoli lukker og genåbner efter kun fire dage

I dag, søndag, lukker Tivolis sommersæson, men allerede fredag er man klar til Halloween. Der har aldrig før været så få dage mellem to sæsoner. ”Men vi er vi godt forberedte,” siger Tivolis direktør.

Coronakrisen gjorde, at Tivoli først kunne åbne sin sommersæson den 8. juni, normalt er det to måneder tidligere. Til gengæld blev sæsonen forlænget til i dag, den 4. oktober.

Og allerede på fredag, den 9. oktober, genåbner Tivoli med sin tre uger lange Halloween-sæson, der i år afvikles for 15. gang og varer til 1. november. Så er der en ny pause til Jul i Tivoli er klar.

”Vi har aldring nogensinde kun haft fire dage mellem sæson-skift. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi har arbejdet med forberedelser under sommersæsonen, men når der var lukket for gæster,” siger Tivolis pressechef, Torben Plank, til STANDBY.dk

I morgen, mandag, bliver der rekordmange lastbiler med diverse rekvisitter til Halloween-sæsonen, i alt kommer der mandag over 60 lastbiler.

For der har aldrig været så kort tid til at få styr på over 21.000 græskar, Halloween-scenograferede boder og forlystelser som i år. Der bliver de fire dage til klargøring fra sommersæsonens sidste dag til officiel åbning af Halloween i Tivoli, oplyser Tivoli i en pressemeddelelsen.

Blandt årets Halloween-nyheder er Kirkegaarden med ”levende døde” i området ved de Hængende Haver på kanten af Tivoli Søen. Det nye scary-område er bevist placeret i yderkanten af Tivoli for bedre at kunne sprede gæsterne ud over alle forlystelseshavens 82.000 kvadratmeter.

Meget højt sikkerhedsniveau
”Tivoli har siden 2015 investeret over 26 millioner kroner i efterårssæsonen,” siger Tivolis nye administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, og fortsætter:

”Vi har øvet os hele sommeren på at give gæsterne en sikker Tivoli-oplevelse – samtidig med at vi har udviklet og forfinet et meget højt sikkerhedsniveau for gæsterne og de ansatte. Vi laver ikke nye tiltag i Tivoli, uden at COVID-19 sikkerhed er tænkt ind fra starten og integreret i selve oplevelsen.”

Alle forlystelserne er åbne under Halloween, og igen i år er der forlystelser, som kun er åbne under Halloween i Tivoli. Som for eksempel Det Hjemsøgte scaryhouse område i Skærsilden under Rutschebanen, hvor skuespillere optræder som uhyggelige karakterer i de mørke gange.

Gæsterne skal være 12 år for at komme indenfor, samt bære mundbind. Gæsterne stiller sig i digital kø foran Det Hjemsøgte, da de via Tivoli APP bestiller tid og kaldes ind, så de kun skal vente i kort tid.

Parade med 200 monstre
Monsters Night Out optog med 200 monstre bliver 24. oktober, når de i to optog indtager Tivoli. De gennemført udklædte monstre med sår, hugtænder og bloddryppende effekter kommer for at teste scary-områderne i Tivoli, oplyses det.

De møder foran Hovedindgangen til Tivoli klokken 18.30, for derefter at give sig i kast med Havens forlystelser, til skøn skræk og glæde for de øvrige gæster, der får en ekstra oplevelse.

Tivoli har et maksimalt antal gæster, der må være i Haven på én gang og holder øje med dette ved faste tællinger ligesom der er kameraovervågning.

Tivoli har afstandsmarkeringer og ”hold til højre” markeringer på trafikerede steder, der er øget rengøring samt spritstationer rundt om i Haven samt plexiglas på steder, hvor medarbejderne er mindre end én meter fra gæsterne.

Relaterede artikler:

50 ord fra statsministeren om oplevelsesøkonomien

Første arbejdsdag for Tivolis nye topdirektør

Danske attraktioner satte rekord i 2019 – frygter i år