Susanne Mørch Koch er fra i dag ny administrerende direktør i Tivoli, hentet fra tilsvarende stilling i Danske Spil. Pressefoto: Anders Hviid.

Første arbejdsdag for Tivolis nye topdirektør

Susanne Mørch Koch afløser i dag Lars Liebst som administrerende direktør for Danmarks største turistattraktion. ”Seksdagesreglen spænder ben for mange turisters planer om storbyferie,” siger hun.

46-årige Susanne Mørch Koch kommer til direktørstolen i Tivoli fra stilling som administrerende direktør for Danske Spil. Hun var inden da kommerciel direktør i DSB.

Om Københavns nuværende situation med manglende internationale turisme, siger Susanne Mørch Koch:

”Der ligger en stor og krævende udfordring i at Tivoli, som Danmarks største turistattraktion, bidrager til at København kommer oven på igen efter COVID-19.

Vi skal arbejde på at få de internationale turister tilbage. Her gælder det om at overbevise turisterne om, at Danmark er sikkert og attraktivt. Det gælder også om at få løsnet seksdagesreglen, der her og nu spænder ben for mange turisters planer om en storbyferie i Danmark, så hoteller, restauranter og attraktioner kan vinde lidt af det tabte tilbage,” lyder det. Tivoli opsagde i juni 233 fast- og deltidsansatte medarbejdere.

I pressemeddelelse fra Tivoli siger Susanne Mørch Koch, at hun “vil lede og præge Tivoli med respekt og ydmyghed over for forlystelseshavens historie, kultur og verdenskendte varemærke.”

Danmarks største turistattraktion
”Den imponerende udvikling, Tivoli har været igennem, vil være med til at føre os igennem denne udfordrende tid. 2020 bliver et meget alvorligt år, men Tivoli er vant til at omstille sig. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at Tivoli også herfra vil forny sig og forblive et samlingspunkt for danskerne og en eftertragtet destination for turisterne, når de vender tilbage,” siger Susanne Mørch Koch, der fra 2017 til nu har været administrerende direktør for Danske Spil, mellem 2013-17 var hun kommerciel direktør i DSB ligesom hun tidligere har siddet i bestyrelsen for Scandic Hotels.

Tivoli er Danmarks største turistattraktion, sidste år var der 4,5 millioner besøgende, hvoraf én ud af tre var udenlandsk turist.

Udover de kørende forlystelser, live musik på scenerne og blandt andet 23 restauranter, driver Tivoli også det femstjernede luksushotel Nimb Hotel med 38 værelser og suiter.

Relaterede artikler:

”Det er en trist dag for Tivoli og alle de berørte”

Danske attraktioner satte rekord i 2019 – frygter i år

Ny Tivoli-direktør: Tivoli er et magisk sted