Tivolis grundlægger får plads på Frederiksberg

Borgmester Jørgen Glenthøj, Tivolis direktør Lars Liebst og Georg Carstensens efterkommer Edward Carstensen ved det nye skilt.

Torsdag blev Tivolis grundlægger, Georg Carstensen, æret med en plads centralt på Frederiksberg med musik fra Tivoli-Garden.

Pladsen, der er et grønt og rekreativt område tæt på Frederiksberg Rådhus, har fået sit nye navn i forbindelse med havens 175-års jubilæum næste år. Idéen faldt i god jord hos Frederiksberg Kommune, da han med sine skæve idéer har haft stor betydning for området, lød det fra borgmester Jørgen Glenthøj, der bød velkommen til indvielsen.

Også Tivolis adm. direktør, Lars Liebst, talte ved indvielsen, hvor et nyt skilt blev afsløret for officielt at markere pladsens nye navn.

Blandt de fremmødte, der efter indvielsen kunne klinke champagneglassene i solskinnet, var også Georg Carstensens efterkommer Edward Carstensen.

Georg Carstensen har med grundlæggelsen af Tivoli i 1843 og senere med åbningen af den mindre kendte forlystelseshave Alhambra på Frederiksberg haft stor tilknytning til hele hovedstaden.