Tivolisering af krydstogter

Henrik Bergkvist.

Henrik Bergkvist.

TIRSDAGSTRÆF: Er det ultimative krydstogt ensbetydende med, at man også kan køre i radiobiler og bliver drejet rundt oven 18. etage med en svingkran?  Vi spørger Royal Caribbeans salgschef i Danmark, Henrik Bergkvist.

Af Ejvind Olesen 

Næste efterår kommer Quantum of The Seas som seneste nybygning til RCCL fra rederiet i Tyskland. Foromtalen kan være enten skræmmende eller løfterig, alt efter hvordan man anskuer det. Men der er blandt andet radiobiler om bord og en teknisk detalje øverst oppe, som i en kabine svinger passagerer ud over vandet, så de kan se det hele lidt fra oven. Er der ved at gå tivoli i krydstogterne?

”Nej, der er da blot en spændende udvikling fra verdens største skibe i Oasis-serien. Et krydstogtskib proppet med oplevelser. Der skal hele tiden findes på noget nyt for at imponere og være foran. Vi var først med klatrevæg og skøjtebane og mange andre ting, som vore passagerer har haft stor glæde af.”

Ja, men radiobiler. Det er vel ikke for at få styret sin lyst til at bumpe ind hinanden, at man tager på krydstogt?

”Der er rigtig mange, der tager på krydstogt for at få oplevelser af vidt forskellig karakter. Vi prøver at byde på noget at vælge imellem. Quantum of The Seas bliver noget helt særligt med sine 168.000 bruttotons. Og ikke at forglemme med gennemsnitsstørrelse af kabiner på 10 procent mere end på Oasis. Heldigvis har vi stadig et stort udbud af mellemstore skibe for den del af vore kunder, som ønsker et mere roligt krydstogt.”

Apropos de største skibe, hvordan går det med salget på Oasis` Europaturne næste år?

”Over al forventning. Vi har efter en foreløbig opgørelse solgt 3.000 pladser i Skandinavien eller 2.000 mere end forventet. Svipturene i Middelhavet er meget efterspurgte også af familier med børn, som skal opleve det største drøn af et krydstogtskib til dato.”

Men næste år kommer så kvantespringet med radiobilerne?

”Ja, og selv du vil blive imponeret.”