De tjekkiske partnere fotograferet før starten på tirsdagens workshop i København. Foto: Target Tourism.

Tjekkiet mødte den danske rejsebranche

Det tjekkiske turistråds nordiske kontor havde tirsdag 30 tilmeldte rejsebureauagenter fra Danmark og Sydsverige til workshop i København.

Det er tre år siden, at Czech Tourist Board’s nordiske kontor i Stockholm sidste har haft mulighed for og anledning til at indbyde den danske og sydsvenske rejsebranche til en B2B workshop.

Fra workshoppen ses fra venstre Henrik Tang, direktør for Rejser &. (skirejser & motorrejser), Lucie Vallin, nordisk direktør for Czech Tourism, Kristina Paukova, marketing- og PR-manager for Czech Tourism i Norden samt Jesper Rovsing Olsen, medejer af den danske togrejsebureau Silver Tray. Foto: Target Tourism.

Men Nordic Roadshow Discover Czech Republic begyndte tirsdag i København – på Hotel Ottilia i Carlsberg Byen; den fortsætter de kommende dage til Helsinki og Stockholm.

Den turnerende tjekkiske workshop har opbakning fra og deltagelse af 11 tjekkiske leverandører indenfor turismen. Disse tæller blandt andet Prague Convention Bureau, det private flyselskab RegioJet samt tjekkiske hotelkæder og grupper som Health Spa Hostels, Spa Teplice, Spa Resort Tree of Life, Oreo Hotels & Resorts, CPI Hotels.

Hertil kom en række incomingbureauer som DMC Mondial Prague, Kompas Network and CoDan og DMO Central Moravia – Tourism Association.

Danskerne bliver længe i Tjekkiet
Kristina Paukova, marketing- og PR-manager for Czech Tourism i Norden oplyser, at der i første halvdel af i år i alt har været fem millioner udenlandske turist-ankomster i Tjekkiet.

Her af var der 47.360 ankomster fra Danmark. Danskerne er glade for Tjekkiet – i forhold til sidste år har stigningen af danske ankomster i år været 10,5 procent højere ligesom antallet af overnatninger fra danskerne i perioden er steget 13,6 procent.

”Og danskerne bliver længere end gennemsnit af de udenlandske turister. Faktisk er danskerne på fjerdepladsen over udenlandske rejsende, der bliver længst i Tjekkiet – de overgås kun af turister fra Saudi Arabien, Rusland og Israel, altså alle lande uden for Europa,” siger Kristina Paukova.

Med fly er det relativt nemt at komme til Tjekkiets hovedstad, Prag – alene fra Københavns Lufthavn har det tjekkiske flyselskab, CSA, samt Norwegian og Ryanair ruter til Prag.

Relaterede artikler:

Tjekkiet vil møde den skandinaviske rejsebranche

TUI øger salg af lange weekendrejser

Dansk flyselskab klar med weekendrejser