Fra onsdagens sammenkomst på den tjekkiske ambassade i Hellerup, fra venstre Pia Klitten Sørensen fra repræsentationsbureauet Target Tourism, der blandt andet har CzechTourism som kunde, Susanne de Mello, PR- og kommunikationschef for CzechTourism i Norden, den tjekkiske ambassadør i Danmark, Jiri Ellinger, og Lucie Vallin, direktør for CzechTourism i Norden. Foto: Henrik Baumgarten.

Tjekkiet tilfreds med ankomsttal fra danske turister

Tjekkiet forventer i år, at antallet af danske turismeankomster kommer tilbage til niveauet før pandemien, sagde chefen for Czech Tourism i Norden ved rejsebrancheworkshop i København.

Det statslige tjekkiske turistråd, Czech Tourism, har netop haft to sammenkomster i København. Tirsdag havde tjekkerne inviteret rejsebureauer til B2B-workshop på Luna’s Køkken i København med deltagelse af 35 rejsebureauagenter.

De kunne blandt andet møde syv tjekkiske udstillere – foruden selve Czech Tourism’s nordiske kontor, også hoteller, incomingbureauer, tjekkiske regioner samt Czech Republic National Wine Center.

I forbindelse med B2B-workshoppen var der også en lille kokkeskole med efterfølgende middag og vinsmagning – køkkendelen var ledet af en tjekkisk masterchef, Kristina Nemckova, der til daglig arbejder for den københavnske restaurant Geranium, der har tre Michelin-stjerner.

Klik for større format. Fra tirsdagens sammenkomst i København for rejsebranchen. Den tjekkiske kok fra den københavnske trestjernede Michelin-restaurant Kristína Nemčková, til venstre, i køkkenet på restaurant Luna’s Køkken med Emma Baltz fra Albatros Travel. Foto: Mikkel Bækgaard.

Gode danske ankomsttal
Ugens anden tjekkiske sammenkomst i København blev holdt onsdag på den tjekkiske ambassade i Hellerup. Her var blandt andet pressen indbudt til at smage en række udvalgte tjekkiske vine.

Tjekkiet er drikkevaremæssigt nok mest kendt for øl (landets fjerdestørste by, Plzen, Pilsen på dansk, har således givet navn til begrebet en pilsner)

Men Tjekkiet producerer også millioner af flasker vin – men kun omkring 10.000 ender på danske marked, blev det anslået ved sammenkomsten.

Ved sammenkomsten på ambassaden, sagde Lucie Vallin, direktør for CzechTourism i Norden, der har sit nordiske kontor i Stockholm, til Standby.dk, at Tjekkiet i år håber på de samme danske ankomsttal som i 2019, året før pandemien.

”I 2019 var der 114.000 danske ankomster til Tjekkiet – sidste år omkring 100.000. Men alene i juli i år havde vi 25.000 danske ankomster til Tjekkiet,” sagde turistchefen.

Mange kør-selv – savner flysæder fra Danmark
Omkring to ud af tre danskere er primært i hovedstaden, Prag, og typisk kun på forlængede weekendophold på op til fire dage. Andre områder af Tjekkiet, som danskerne også besøger, er navnlig den nordvestlige del op til grænsen mod Tyskland samt den sydøstlige del, hvor blandt andet vinproduktionen er koncentreret.

Tjekkiet, der ligger i centrum af Europa, grænser op til udover Tyskland også Polen, Slovakiet og Østrig.

”Vi har mange danske busrejseturister i Tjekkiet, men hovedparten af de danske turister er individuelle rejsende, der for eksempel kommer til Tjekkiet i bil eller flyver til Prag. Lige nu har vi kun direkte flyruter fra Danmark til Prag med Norwegian og Ryanair, vi vil meget gerne have flere flysæder, det er en stor udfordring,” sagde Lucie Vallin.

Hun ville ikke betegne Tjekkiet som et lavprisrejseland, men sagde, at det generelt var billigere at være turist i Tjekkiet end en række vesteuropæiske lande. Blandt Tjekkiets mange attraktioner er alt fra 200 slotte, over 100 golfbaner og for vininteresserede over 1.500 vingårde, sagde turistchefen.

 

Relaterede artikler:

Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet

Disse lande og rejsebyer opkræver turistskatter

Her er de billigste og dyreste ferielande i EU