To-cifret millioninvestering i Tivolis vinter

For første gang i Tivolis 175 års historie, holder haven åbent over skolernes vinterferie, fastelavn, det kinesiske nytår og valentinsdag som led i visionen om at gøre Tivoli til en helårsforretning.

Den forlængede åbningstid betyder, at Tivoli må investere mindst 10 millioner kroner i flere åbningsdage samt et tilsvarende beløb for selve driften af vintersæsonen.

Lars Liebst, adm. direktør i Tivoli, siger, at investeringsbeløbet nok er lidt konservativt sat: ”Det kan ikke gøre det. Vi er lidt forsigtige og siger, at det er en investering til 10 millioner, men det bliver nok over”, siger han til Ritzau Finans.

Med den nye vinterferiesæson har Tivoli åbent i 280 dage i 2018 mod 243 dage i 2017.

Selv om Tivoli nu har åbent en stor del af året, så ser Lars Liebst ikke for sig, at haven vil være åben for publikum hele året: ”Vi tror ikke på, at det kan lade sig gøre. En have skal i vintermånederne pyntes op, ellers er den for trist. Vi skal hele tiden kunne føje en sæson til af en eller anden art. Og der har vi så i år valgt at forsøge os med vinterferien, hvor der både kommer en stor iglo på Plænen og skøjtebane foran Nimb”.

I de første ni måneder af 2017 lagde 9 pct. færre gæster vejen forbi haven end året før – blandt andet som følge dårligt vejr. Antallet af gæster faldt til 2.761.000 fra 3.040.000 i de første ni måneder af 2016, viste regnskabet for tredje kvartal 2017. Regnskabet for hele 2017 offentliggøres 16. marts.

Relaterede artikler:

Bedre parkering for Tivolis gæster

Våd sommer rammer Tivoli

Tivoli klar med ny restaurant