To nye ruter til Københavns Lufthavn

blue-air-boeing-b737-torino-lufthavnLUFTFART: Næste sommer får SAS konkurrence på en af sine Europa-ruter. Allerede til foråret åbner Ryanair sin 16. rute til Københavns Lufthavn, der i denne uge fik en ny forbindelse til Holland.

Det privatejede rumænske Blue Air begynder 2. juni næste år at flyve helårsrute tre gange om ugen fra Bukarest til København. Den nye rute flyves med en Boeing B737-400 med plads til 162 passagerer.

SAS flyver i forvejen mellem København og den rumænske hovedstad med typisk to-tre ugentlige afgange i lavsæsonen og dagligt i juli, oplyser Københavns Lufthavn.

Det er første gang, Blue Air åbner rute til Danmark. Selskabet er med sine 25 fly ca. på størrelse med det statslige rumænske flyselskab, Tarom, men forventes i år at overhale Tarom ved at komme op på 3,2 mio. passagerer. Blue Air har 25 B737 i fem versioner, flest B737-400, i alt ni, der også skal bruges på København.

“Vi kan se efterspørgsel efter Bukarest fra især svenske rejsende,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Hans modpart i Blue Air, Tudor Constantinescu, siger bl.a. “Vi har haft kig på det danske marked et stykke tid. Vi håber at udvide med flere ruter.”

Ny Ryanair-rute fra Grækenland

Ryanair er på vej med endnu en rute til København – 29. marts næste år åbner det irske selskab sin første rute fra Grækenland til København med to flyvninger om ugen fra landets næststørste by, Thessaloniki.

Som for alle Ryanair-flyvninger flyves ruten med en Boeing 737-800 med 189 passagersæder, skriver CPHTraveller.dk

Ruten fra Grækenland bliver Ryanairs 16. til København, hvor man siden indtoget sidste forår har overhalet Easyjet som tredjestørste flyselskab. Ryanair havde sidste år 715.000 passagerer i Københavns Lufthavn og forventer i år 2,5 mio.

Ny rute til Holland

I øvrigt fik Københavns Lufthavn mandag i denne uge sin nyeste rute, da det estiske flyselskab Nordica begyndte at flyve 11 gange om ugen til den nordhollandske universitetsby Groningen. Flyvningerne foretages af slovenske Adria Airways med en Embraer ERJ-145.