Tog fra København til Hamburg på 2,5 timer

”Det er det fælles budskab til regeringerne i Danmark, Tyskland og Sverige og at fremrykke de nødvendige investeringer”, lyder det fra formanden for Region Sjælland, Sten Bach Nielsen efter et politikermøde i Hamburg, skriver b.dk.

 

Og det er ganske nye toner fra organisationen STRING, som omfatter Region Skåne, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Slesvig-Holsten og Hamburg. Så sent som sidste år mente regionalpolitikerne, at man skulle gå efter en togrejsetid på 3,5 timer syv år efter Femern-forbindelsen er på plads.

 

Med den ændrede tidsplan vil tog næsten kunne konkurrere med fly på strækningen, mener formanden for udvalget for internationale relationer i Region Sjælland, Peter Madsen.

 

Danmark har afsat midler til en ny Storstrømsforbindelse og en tosporet forbindelse fra Ringsted til Rødby. Nu må Tyskland investere i den infrastruktur, der kan sikre den hurtige forbindelse, lyder det fra Socialdemokraterne.

 

”Slesvig-Holsten vil ikke, at det skal gå ud over andre besluttede infrastrukturprojekter og ønsker forbundspenge til gennemførelsen”, siger Sten Bach Nielsen.

 

Transportminister Henrik Dam Kristensen har bebudet fremrykkede investeringer til Femern-byggeriet, så projektet kan starte i foråret 2013.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.