Tog fra København til Hamburg på 2,5 timer

”Det er det fælles budskab til regeringerne i Danmark, Tyskland og Sverige og at fremrykke de nødvendige investeringer”, lyder det fra formanden for Region Sjælland, Sten Bach Nielsen efter et politikermøde i Hamburg, skriver b.dk.

 

Og det er ganske nye toner fra organisationen STRING, som omfatter Region Skåne, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Slesvig-Holsten og Hamburg. Så sent som sidste år mente regionalpolitikerne, at man skulle gå efter en togrejsetid på 3,5 timer syv år efter Femern-forbindelsen er på plads.

 

Med den ændrede tidsplan vil tog næsten kunne konkurrere med fly på strækningen, mener formanden for udvalget for internationale relationer i Region Sjælland, Peter Madsen.

 

Danmark har afsat midler til en ny Storstrømsforbindelse og en tosporet forbindelse fra Ringsted til Rødby. Nu må Tyskland investere i den infrastruktur, der kan sikre den hurtige forbindelse, lyder det fra Socialdemokraterne.

 

”Slesvig-Holsten vil ikke, at det skal gå ud over andre besluttede infrastrukturprojekter og ønsker forbundspenge til gennemførelsen”, siger Sten Bach Nielsen.

 

Transportminister Henrik Dam Kristensen har bebudet fremrykkede investeringer til Femern-byggeriet, så projektet kan starte i foråret 2013.

Skrevet af Flemming Juul