Tog til tiden

togFlere tog på samme perron og tog, der stopper det rigtige sted på perronen, er detaljer, som er med til at sikre tog til tiden.

Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark kan berette, at 93,1% af togene kom rettidigt fra januar til maj i år, sammenlignet med 92,2% i samme periode sidste år – en stigning på 0,9 procentpoint, skriver dr.dk.

På nogle stationer på Sydbanen fra Ringsted til Rødby, har man flyttet markeringer, der viser hvor toget skal stoppe.

”Dørene i toget er herefter mere lige ud for, hvor man har adgangsveje til og fra perronen, og det gør det nemmere at komme ind og ud”, siger Peter Svendsen.

Andre småjusteringer hjælper også på statistikken. På Kastrup Station har man gjort det muligt at tømme to tog af gangen.

”Det gør, at vi giver bedre plads til det følgende tog, som skal over Broen og videre til Sverige. Det er et af de små tricks, som vi har implementeret”, siger Peter Svendsen.

De små tricks er resultatet af samarbejde mellem Banedanmark og operatørerne, DSB og Arriva, hvor man forbedrer de lokale forhold, så togene lettere kan gå og komme til tiden.

Banedanmark opgør rettidighed således, at tog, der kommer mindre end fem minutter efter det planlagte tidspunkt, tælles som rettidige.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.