Togpassagerer må vente længe på erstatning

stationen,-dsb-foto,-x.JPGDSB har brugt op til to måneder på at behandle sager om erstatning for tog, der har været forsinket mere end en halv time, som er grænsen for økonomisk kompensation.

To måneders sagsbehandlingstid er alt for meget, erkender DSBs salgschef, Christian Linnelyst: ”Vi skulle gerne kunne behandle sagerne på under 10 dage, og det har vi også kunnet længe. Men særlige hændelser og ændring i en EU-forordning har betydet, at vi har oparbejdet en pukkel, forklarer han til Ritzau.

”Lige nu er ventetiden fem uger, men det er stadigvæk for lang tid”, siger Christian Linnelyst.

De ekstraordinære hændelser i det forgangne år omfatter personpåkørsler, signalproblemer og en bombetrussel, som alene genererede mellem 2.000 og 4.000 sager. Den slags kan man ikke planlægge, konstaterer Christian Linnelyst.

DSB har sat flere folk på opgaven, og sagsbehandlingstiden ventes tilbage under ti dage i løbet af tre uger.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.