Top 10 byer næste år hos Lonely Planet

0
Kotor, Montenegro.
Kotor, Montenegro.

TURISME: Man spejder forgæves efter nogle af verdens mest besøgte byer som New York og London.

Turister, ofte unge, med Lonely Planet som vejviser går ikke direkte efter de mest populære turistområder eller byer i verden. Der kan ligge mange andre grunder bag deres valg, som for eksempel natur og miljø – og kultur naturligvis. Det ser ud til, at muligheder for en munter aften også indgår i betragtningerne. Hvorfor er Nashville mon ellers kommet med.

Ud fra den filosofi skal man se læsernes valg af top byer i 2016. En decideret Top 10 liste indeholder kun en enkelt af de favoritter, man kunne forvente, nemlig Rom og det endda helt nede på tiende- og sidstepladsen.

At Kotor, perlen i Montenegro, ender på førstepladsen må overraske. Byen, er smukt beliggende for foden af bjerge og med i en dyb bugt fra Adriaterhavet, og blev allerede i 1979 optaget på Unescos verdensarvsliste på grund af sin smukke natur. Der er ikke mere end en snes tusinde indbyggere, og alligevel er det en turistmagnet for Montenegro

På andenpladsen følger Quito i Ecuador og så på tredjepladsen Dublin. Den smukke irske hovedstad med palmer uden for døren, som efterhånden er groet op til at blive en slags mini London. Selv om irerne næppe vil indrømme det, og her er i hvert fald et muntert pub– og aftenliv med masser af internationale turister. Og minderne fra Vikingetiden finder man stadig.

Byernes Top 10 ser således ud: 1. Kotor, Montenegro, 2. Quito Ecuador, 3. Dublin, 4. Georg Town, Malaysia, 5. Rotterdam, 6. Mumbai, Indien, 6. Fremantle, Australien, 8. Manchester, England, 9.Nashville, USA og 10. Rom.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz