Topcheferne sover dårligt

Myndighedernes reguleringer af lufthavnssikkerhed, udslip og skatter er de områder, som vil koste mest og lægge en dæmper på flyselskabernes fortjeneste de næste 18 måneder, viser en undersøgelse fra Sabre Solutions.

 

80 regionale og globale flyselskaber blev spurgt om hvad, der påvirker deres fortjeneste i negativ og positiv forstand. Mest negative er de fleste selskabet i forhold til EUs nye udslipsafgifter (ETS) for flyrejser over Europa. Mange flyselskaber er også bekymrede for, at nye, foreslåede flyafgifter skal blive vedtaget og tage profitten, eller fordyre billetudgifter og rejseaktiviteten.

Det er første gang myndighedernes reguleringer og afgifter er havnet blandt top tre over det, som kan true fortjenesten hos selskaberne.

”Flyselskaberne har allerede fokus på og investerer store beløb på at reducere miljøpåvirkningen. Hellere end at indføre nye afgifter og udslipsregler, som begrænser investeringer i miljøbesparende tiltag, burde myndighederne opmuntre til mere bæredygtige tiltag. For eksempel opmuntring til forskning og udvikling af alternative brændstofkilder og udvikling av næste generations luftfartsadministration”, siger Sam Gilliand, topchef i Sabre til Stand By.

Blandt de tre mest negative faktorer, som flyselskabernes ledere peger på, er brændstofudgifterne det, som bekymrer mest med 81%, myndighedernes reguleringer med 72% og lufthavnssikkerhed med 59%.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.