Topdirektør vil prøve noget andet

Ved præsentationen af Allers indtog i rejsebranchen i 2013 ses bestyrelsesformand Jesper Ulsø, til venstre, med Rikki Sølling, daværende direktør for Aller Leisure.

REJSEBUREAUER: Som følge af ’personlige forhold’ er direktør for koncern, der ejer fire danske rejsebureauer, netop stoppet. ”Jeg har i nogen tid ønsket at arbejde på en helt anden måde”, siger han til standby.dk

42-årige Rikki Sølling har forladt Aller Leisure, som han har været direktør for siden Aller Medier i 2013 søsatte Aller Leisure med købet af store Nyhavn Rejser. I dag ejer Aller Leisure i Danmark også rejsebureauerne Kulturrejser Europa, Nilles Rejser og Beach Tours.

Meddelelsen om Rikki Søllings farvel til Aller-koncernen kom i fredags og blev omtalt på bl.a. takeoff.dk

Pressemeddelelsens formulering om, at stoppet skete af ’personlige forhold’, gav anledning spekulationer, men hovedpersonen forsikrer standby.dk, at han er ved godt helbred.

I pressemeddelelsen fra Aller stod bl.a.: ”Rikki Sølling, direktør for Aller Medias rejseforretning, Aller Leisure og adm. direktør for det Aller-ejede Nyhavn Rejser, er blevet enig med Aller Media om at fratræde sine poster i koncernen. Baggrunden for dette skyldes personlige forhold. Bestyrelsesformand for Aller Leisure og direktør i Aller Media, Jesper Ulsø, overtager midlertidigt Rikki Søllings ansvarsområder.”

Vil arbejde med strategier

I weekenden sagde Rikki Sølling til standby.dk: ”Formuleringen i pressemeddelelsen om ”personlige forhold” gav mig en del henvendelser om mit helbred, men jeg har det fint.”

”Grunden til, at jeg stopper hos Aller Leisure, er udramatisk kedelig. Efter omkring 20 år i rejsebranchen, har jeg i stigende grad fået et ønske om at arbejde på en helt anden måde. Jeg har kigget på områder, der passer godt til mig. Det bliver bl.a. noget med strategi, at være investor og have mindre ledelsesansvar.”

Præcis hvad Rikki Sølling vil lave fremover, har han endnu ikke på plads. ”Jeg vil bruge foråret på at strikke det helt rigtige set up sammen. Jeg har ikke travlt,” siger han og tilføjer: ”Det er meget vigtigt for mig at understrege, at Aller har været fantastisk arbejdsplads; Aller Leisure har stærke rejsebureauer med dygtige og kompetente medarbejdere. Vi har skabt noget rigtig godt, hvilket jeg er enormt stolt og glad over. Men efter vi har fået Aller Leisure op at stå, har jeg følt tiden var inde til at prøve noget andet.”

Rikki Sølling startede som rejseleder i 1995. Tre år senere blev han chef for daværende Tjæreborg Rejsers kontor i København og året efter salgschef for charterrejsebureauet, der siden blev købt af Spies. I 2000 var han adm. direktør for Ving Rejser, der ligesom Spies er en del af rejsekoncernen Thomas Cook Northern Europe, og var i 2001-2002 adm. direktør for Spies Rejser.

I 2003 kom Rikki Sølling til daværende Chili Group, der siden blev købt af Aller Koncernen. Han var fra 2012-13 direktør for kommerciel udvikling i Aller Media, inden han i 2013 blev sat i spidsen for Aller Leisure.

’Nu skal vi finde ny direktør’

Bestyrelsesformand for Aller Leisure, Jesper Ulsø, ville fredag ikke kommentere årsagen til, at Rikki Sølling havde forladt virksomheden.

”Men nu skal vi finde den helt rigtige nye direktør, og vi skal ramme plet, da Aller Leisure med en årsomsætning på omkring 600 mio. kr. er en pæn stor forretning,” sagde Jesper Ulsø til standby.dk og tilføjede: ”Aller Leisure er i en god udvikling både med individuelle rejsende, FIT, og grupper. Vi har ingen aktuelle planer om køb af rejsebureauer i Danmark og resten af Skandinavien, men vi holder selvfølgelig øje med mulighederne.”