Tour de France-feltet passerer på løbets tredje etape Dybbøl Mølle på vej mod Sønderborg. Pressefoto fra Grand Départ Copenhagen Denmark: Magnus Andersen.

“Touren gav Danmark enestående medieomtale”

Dagen derpå var der masser af ros til Jonas Vingegaard, de andre danske ryttere og Tour de France fra VisitDenmark, Dansk Erhverv, Dansk Industri og Københavns overborgmester.

”Danmark er i den grad kommet på verdenskortet – sikkert også for nye potentielle gæster, der kunne få lyst til at besøge Danmark. Alle de mange sympatiske danske ryttere har sat deres præg på sendefladen, og præstationerne har været med til at bygge oven på fortællingen om Danmark som verdens bedste cykelland.”

Det siger Jan Olsen, VisitDenmarks administrerende direktør, i en pressemeddelelse og tilføjer: ”En fortælling, vi skal bruge, når vi skal markedsføre Danmark som et godt cykelland at holde ferie i.”

VisitDenmark skriver også, at både Jonas Vingegaard og de andre danske ryttere fik eksponeret Danmark på smukkeste vis gennem mange dage på TV-skærmen.

”Den samlede sejr og etapesejrene til Vingegaard, etapesejrene til Mads Pedersen og Magnus Cort og alle Corts dage i den prikkede trøje har givet Danmark enestående international medieomtale,” lyder det fra VisitDenmark, hvor Jan Olsen i pressemeddelelsen tilføjer:

”At det hele begyndte med Grand Départ og tre flotte dage i Danmark har betydet, at rytternes præstationer har spillet op til to andre fantastiske danske historier: Billederne fra de danske landskaber, byerne, havet, broen og vores kulturattraktioner og hertil den folkefest, som danskerne gjorde Tour-starten til. Jeg tror, at mange har fået et kendskab til Danmark som gør dem nysgerrige på, hvad Danmark ellers kan tilbyde.”

Sikke en ambassadør for Danmark
Brian Mikkelsen, administrerende direktør for Dansk Erhverv, skriver på Linkedin:

”Sporten binder os sammen som folk, som nation. Det har været fantastiske tre uger som dansker med suveræn kørsel af Jonas Vindegaard. Og samtidig en understregning af brandingen af Danmark i forbindelse med store idrætsbegivenheder er guld værd.”

Og fra Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør hos Dansk Industri, lyder det under overskriften: Sikke en ambassadør for Danmark.

”Jonas Vingegaard vinder verdens hårdeste cykelløb og en af klodens største sportsbegivenheder.

Men det flotteste er næsten ikke sejren i sig selv. Det, der gør Vingegaards sejr helt særlig, er måden han gør det på. Han vinder med fokus på teamspirit og ordentlighed. Han har på alle måder vist overskud – sportsligt såvel som menneskeligt. Ham kan vi være stolte af.”

Lad os give Tour-kongen en royal modtagelse, han aldrig glemmer
Sophie Hæstorp Andersen, Københavns overborgmester og formand for Grand Départ Copenhagen Denmark, skriver på Linkedin:

”Sikke en dag! Fuld af glæde og eufori over Jonas Vingegaards Tour-sejr. Det var både stort og smukt at opleve det live i Paris i går. Sammen med Kronprinsen, statsministeren, borgmesteren i Paris, løbsdirektøren, og hvad der føltes som titusinder af rød-hvid klædte danskere langs ruten.

Det var næsten uvirkeligt. På den gode måde. Men det var også lidt vemodigt for mig at gå på podiet til sidst for at sende Grand Depart-trofæet videre til Bilbao (hvor Tour de France starter næste år, red.)

Som jeg sagde til Bilbaos borgmester: ”Pas godt på trofæet, for det er kun til låns”. Jeg havde helt ærligt lyst til at beholde det og gøre det hele om igen til næste år.

Nu glæder jeg mig til at få de sidste forberedelser til modtagelsen af Jonas i København på onsdag på plads. Med folk i gaderne fra det øjeblik, han stiger ud af flyveren fra Holland. Til han træder ud på balkonen mod Rådhuspladsen. Lad os give Tour-kongen en royal modtagelse, han aldrig glemmer,” lyder det fra Københavns overborgmester.

Relaterede artikler:

Turistselskab vil have Jonas Vingegaard på banen

”Tour de France i Danmark var virkelig en fest”

“Godt udstillingsvindue for Tivoli, København og Danmark”

Sønderborg Lufthavn lettet efter velafviklet Tour-dag