Jonas Vingegaard, til højre, på scenen i Tivoli ved holdpræsentationen inden Tour de France begyndte at rulle. Foto via Tivoli: Hasse Ferrold.

Turistselskab vil have Jonas Vingegaard på banen

Jonas Vingegaard, der vandt årets Tour de France, hyldes onsdag i Tivoli. Han bor i Glyngøre, der turismemæssigt hører under Destination Limfjorden, som vil prøve at få tour-vinderen på banen.

Søndag eftermiddag klokken 19.45 kørte 25-årige Jonas Vingegaard fra Glyngøre ved Limfjorden over målstregen i Paris som vinder af årets Tour de France. De tre første etaper på samlet cirka 400 kilometer blev kørt i Danmark.

Jonas Vingegaard har nogle aftaler i udlandet de kommende dage for sit hollandske cykelhold, Jumbo Visma, inden han onsdag vender hjem til Danmark.

Holder planen kører Jonas Vingegaard onsdag i åben bil fra Københavns Lufthavn til Københavns Rådhus. Han forventes klokken 13.45 at træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen.

Bagefter skal Tour-vinderen i Tivoli, hvor han forventes at blive hyldet igen sammen med en række af de øvrige danske ryttere fra årets Tour de France. Tivoli skriver i en pressemeddelelse, at programmet med de danske ryttere forventes at begynde på scenen ved Plænen klokken 16.

Destination Limfjorden håber at engagere Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard stammer fra Thy, men bor i Glyngøre ved Limfjorden. Glyngøre ligger i Skive kommune, en af de tre kommuner der udgør Destination Limfjorden – de to andre er Morsø og Struer.

Fra Destination Limfjorden, et af Danmarks 19 destinationsselskaber, siger direktør Kristina Lehmann Schjøtt til STANDBY.DK om en mulig Jonas Vingegaard-effekt for regionens turisme: ”Vi arbejder med flere tiltag for cykelturisme her i regionen. I den forbindelse talte vi i foråret om, at vi efter Tour de France, vil tage kontakt til Jonas Vingegaard.

Han er jo meget forankret i Glyngøre, og hvad der måske kommer ud af dette, noget med ”Jonas’ træningsrute,” skal være noget, han kan identificere sig med. Dette er jo hans faste cykelområde, og vi vil selvfølgelig gerne trække flere turister til området.

Lige nu er det jo sommer og dermed højsæson, men vi håber på en Jonas Vingegaard-effekt fra efteråret, hvor der ikke er helt fyldt op,” siger Kristina Lehmann Schjøtt og fortsætter:

”Vi havde i denne uge den store tyske TV-station NDR på besøg med fokus på cykelturisme. Det program sendes på tysk TV i starten af august, og vi håber naturligvis det vil være med til at tiltrække blandt andet tyske turister, vores største udenlandske målgruppe.”

Ifølge direktøren for Destination Limfjorden er regionens største attraktioner udover selve naturen, Limfjorden som spisekammer med blandt andet østers og andre skaldyr, outdoor-turisme med vandreture og cykling.

Relaterede artikler:

”Tour de France i Danmark var virkelig en fest”

“Godt udstillingsvindue for Tivoli, København og Danmark”

Sønderborg Lufthavn lettet efter velafviklet Tour-dag