Travelport vil vokse i Skandinavien

Gordon Wilson.

Gordon Wilson.

TURISME: Travelport, der bl.a. står bag reservationssystemerne Galileo og Worldspan, vil fortsætte sin vækst i Norden – og have stigende markedsandel, siger koncernchefen.

Inden for ti år vil amerikanske Travelport være vokset fra i dag at have ca. 10 pct. af markedet for bl.a. reservationssystemer i Skandinavien til 40 pct. Travelport tilbyder rejsebureauerne to reservationssystemer, Galileo og Worldspan, men er i Skandinavien ikke mindst oppe imod markedsledende Amadeus samt Sabre.

”Men vi bearbejder konstant rejsebureauerne i Danmark og det øvrige Skandinavien for, at de skal skifte til os og de muligheder, Travelport tilbyder. Vi fik hul på noget af bylden sidste efterår, hvor vi i Danmark fik kontrakt med et af de 5-6 største erhvervsrejsebureauer, VR Rejser (det tidligere Vejle Rejser, red). Det er første gang Travelport har fået et stort dansk erhvervsrejsebureau ombord – og det viser, at f.eks. erhvervsrejsebureauerne ikke behøver bruge Amadeus.”

Det sagde Travelports koncernchef, Gordon Wilson, i går til standby.dk under eksklusivt interview i Dallas forud for åbningen i dag af den to dage lange World Travel Tourism Conference.

Gordon Wilson sagde også, at verdens flyselskaber i dag udbyder syv procent flere flysæder end for to år siden. Dels ved at tage flere nye fly i brug, men også ved, for nogles vedkommende, at proppe flere sæder ind i eksisterende fly.

Mens der i 2014 i snit var 137 sæder i flyet, er tallet nu 142. F.eks. har store American Airlines i dag 10 flere sæder i sine B737 end for to år siden og 42 flere i sine B777 langrutefly.

Travelports koncernchef sagde også, at terrorangrebene til trods i senest Paris og Bruxelles, så falder antallet af rejsende ikke – de søger bare i perioder mod andre destinationer i Europa.

Travelport leverer årligt distributions-, betalings- og teknologiske løsninger for milliarder af dollars til den globale rejse- og turistindustri. Travelport er i ca. 180 lande og har 3.700 medarbejdere.

I Norden købte Travelport i 2014 Hotelzon, der er leverandør af hoteldistributions-teknologi for B2B i rejsebranchen.