Jet Time og Danish Air Transport sender i morgen tre fly til Marrakesh i Marokko for at hente de sidste danskere hjem fra Marokko. Er der ledige pladser kan de købes af øvrige nordiske statsborgere og statsborgere fra de tre baltiske lande. Arkivfoto: Jet Time.

Tre fly på vej til strandede danskere i Marokko

Udenrigsministeriet sender i morgen, torsdag, i samarbejde med Danmarks Rejsebureau Forening tre fly til Marrakech. Her skal de flyve de sidste strandede danskere til København.

Marokko lukker grænserne og derfor skal også de sidste danskere ud af det nordafrikanske land.

Derfor har Danmarks Rejsebureau Forening i dag chartret to fly fra Jet Time og et fra Danish Air Transport. Flyene flyver i morgen til Marrakech i Marokko, hvor de forventes at flyve tilbage til København i morgen formiddag.

De tre flyvninger forventes at afgå fra Marrakech omkring torsdag formiddag. De rejsende skal selv betale deres billet, der kan kun betales med kreditkort eller Dankort. Danskerne skal selv sørge for at komme til Marrakech, hvis de for eksempel opholder sig på andre destinationer i Marokko, for eksempel Agadir, Casablanca, Tanger, Rabat og så videre, oplyser Danmarks Rejsebureau Forening.

Udover de tre flyvninger, der er kommet i stand via Udenrigsministeriet, så har Norwegian en flyvning onsdag aften fra Marrakech til København.

Meget få DRF-gæster i Marokko
Til STANDBY.dk siger Danmarks Rejsebureau Forenings administrerende direktør, Lars Thykier:

”DRF har sammen med Udenrigsministeriet chartret de tre flights i morgen, torsdag, til Marokko, fordi vi skal have en masse danskere hjem.

Selv om DRF’s medlemmer blandt rejsebureauerne har meget få gæster i Marokko, måske højest 15, vil rejsebureauerne naturligvis også tage deres samfundsansvar i denne udfordrende tid,” siger Lars Thykier og fortsætter:

”Det blev overvejet, om flyene skulle til andre destinationer i Marokko, men man blev enige om, at det var smartest at samle danskerne i Marrakesh og få dem ud den vej.”

Er der plads, kan statsborgere fra andre nordiske lande samt de tre baltiske lande komme med flyene til København. Men i første omgang er pladserne på flyene forbeholdt danske statsborgere.

”Danmarks Rejsebureau Forening betaler i første omgang for flyene. Vores rejsebureaumedlemmer har næsten ingen gæster i Marokko, men vi arrangerer disse flyvninger ud fra et samfundssind,” siger Lars Thykier.

Husk selv-karantæne
Udenrigsministeriet minder de danskere, der for eksempel i morgen kommer hjem med flyene fra Marokko om, at de skal huske at gå i selv-karantæne i to uger efter hjemkomsten.

Relaterede artikler:

Charterarrangører: Ingen danske gæster i Marokko

Svært at få fløjet syge hjem til Norden

Gouda: Rejsekunderne må ikke blive kastebold