For hver femte dansker var det første gang i flere år, at sommerferien blev holdt i Danmark, viser ny undersøgelse fra VisitDenmark. Pressefoto fra Præstø Havn via VisitDenmark: Thomas Rousing.

Trods genåbning: To ud af tre holdt ferie i Danmark

Selv om rejserestriktionerne blev lempet, holdt to ud af tre danskere sommerferie i Danmark i år. Tyskland, Sverige og Grækenland var danskernes udlandsfavoritter, oplyser VisitDenmark.

Igen i år har danskerne været flittige gæster i sommerlandet. 68 procent holdt ferie i Danmark i sommeren 2021, og det svarer til samme høje niveau som sidste år. Selv om danskerne fastholdt sommerferien i Danmark, tog 29 procent på ferie i udlandet. Sidste år var det 20 procent.

Det skriver VistDenmark i en pressemeddelelse og henviser en ny undersøgelse, analyseinstituttet Epinion i september gennemførte for turistorganisationen blandt 4.000 danskere.

”Selv om danskerne havde mulighed for at rejse til udlandet denne sommer, valgte flertallet at holde ferie i Danmark, og for mange var det en positiv førstegangsoplevelse,” siger marketingdirektør Janne Grønkjær Henriksen fra VisitDenmark i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Pandemien har fået mange danskere til at gå på opdagelse i Danmark og besøge nye destinationer. Der er noget bygge videre på de kommende år.”

For hver femte dansker var det første gang i flere år, at sommerferien blev holdt i Danmark, viser undersøgelsen. Hver fjerde besøgte en destination, de ikke tidligere havde været på, og hver tredje har fået et mere positivt syn på Danmark som feriedestination.

De tre mest populære destinationer
I gennemsnit besøgte danskerne 1,6 destinationer i sommer, og Aarhus-regionen kommer ind på førstepladsen som den destination, som tiltrak flest. 18 procent af danskerne tog hertil forfulgt af København og Fyn, som 15 procent besøgte.

Det er tre andre destinationer, der ligger i top, når det gælder andelen af danskere, som har besøgt destinationen for første gang.

Her topper Destination Kystlandet (kommunerne: Hedensted, Horsens og Odder), Destination Sydkystdanmark (kommunerne Faxe, Stevns, Næstved og Vordingborg) samt Limfjorden med henholdsvis 30 procent, 28 og 25 procent førstegangsbesøgende.

Danskerne er mere trygge ved corona
Danskerne er også blevet spurgt om deres rejseadfærd i forhold coronasituationen, og på en række punkter viser undersøgelsen, at danskerne føler sig mere sikre på ferien sammenlignet med sidste år.

For eksempel har danskerne været i bedre tid med at booke ferien end sidste år. Og færre fravalgte i år at tage på sommerferie, fordi de følte sig utrygge ved coronsituationen.

”Meget tyder på, at rejseadfærden stille og roligt ændrer sig i retning af noget, vi kender fra før pandemien. Det er utroligt positivt. Men det betyder også, at danskerne i stigende grad vil søge mod udlandet, og derfor er det vigtigt, at de udenlandske turister vender tilbage til Danmark,” siger Janne Grønkjær Henriksen fra VisitDenmark.

29 procent af danskerne var på udlandsferie
VisitDenmark har i sin pressemeddelelse naturligvis fokus på ferie i Danmark. Men undersøgelsen viser også, at i sommeren 2021 var 29 procent af danskerne på en udlandsferie. Sidste år var andelen 20 procent, oplyser VisitDenmark.

Mange af de udenlandsrejsende danskere kombinerede ferien i udlandet med en ferie i Danmark. 18 procent var således på ferie i både Danmark og udlandet, mens kun 11 procent udelukkende var i udlandet i sommeren 2021, viser undersøgelsen.

Til spørgsmålet: ”Hvilke af følgende destinationer besøgte du på en ferie i sommeren 2021 (juni, juli og august) med minimum én overnatning,” oplyser VisitDenmark-undersøgelsen kun de syv bedst scorende rejselande blandt de medvirkende i undersøgelsen.

Det var Tyskland med 31 procent, Sverige 16, Grækenland 12, Spanien 11, Italien ti, Frankrig syv og Norge med fem procent.

Hele VisitDenmark-undersøgelsen kan beses via dette link.

Relaterede artikler:

Ny destinationsformand: ”Jeg vil byde op til dans”

Tivoli dropper næste års vintersæson

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”