Tryk tre gange for en løve

0

love17BAKSPEJLET: Drømmejobbet venter på nattevagt i Finland, men det kan alligevel ikke slå, hvad jeg oplevede for mange år siden i Tsavo Nationalpark i Kenya, da en finne tog helt fejl på grund af sprogvanskeligheder.

Af Ejvind Olesen

Der er muligvis et job ledigt på Arctic Snow Hotel i den nordlige del af Finland i den kommende vintersæson. En nattevagt med at overvåge himlen og berette til hotellets gæster, om der er nordlys. Hvordan melder historien ikke noget om. Skal gæsterne vækkes, også dem, der gerne vil sove videre?

Så var det anderledes på Salt Leck Logde mellem Nairobi og Mombasa, og er det måske stadigvæk. Jeg boede der en nat for 30 år siden. Her var sat tavler op på værelserne med brummelyd, som fra et morseapparat. Den kunne man slå fra, hvis man ville sove hele natten.

Hvis ikke kun man få en top safari oplevelse fra den kunstige sø, som næsten gik ind under pælene, hvorpå luksushytterne var bygget.

Gad man stå op for at kigge? Ja. Det kom an på brummesignalet. En gang for bøflerne, som kom for at drikke ved vandhullet. To gange for elefanter. Tre gange, hvis der kom en løveflok på tre-fire stykker. Næste morgen kunne man se tallene, som for den største safari, på en tavle ved morgenbordet

I vores gruppe af nordiske agenter og journalister var også en finne, som overvurderede organisationen. Han fortalte, at han flere gange havde prøver tre tryk på tavlen, men der kom jo ingen løver alligevel!!”

Nu kan han passende tage en nattevagt og spejde efter nordlys. Løver kommer der garanteret ikke i det nordlige Finland.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz