Tui Aviation tæller fem europæiske flyselskaber – her er et af koncernens 150 fly i Hannover Lufthavn. Pressefoto: TUI Group.

TUI Aviation lander i europæisk luftfartspartnerskab

TUI, en af verdens største turistkoncerner, har fået sit flyselskab, TUI Aviation med 150 fly i fem flyselskaber, her under TUIfly Nordic, med i den europæiske luftfartsalliancen Airlines for Europe.

TUI Aviation med hovedkvarter i Tyskland er netop landet i det gode selskab i Airlines for Europe (A4E), Europas største sammenslutning, samarbejdsorgan og lobbyvirksomhed for flyselskaber med hovedkontor i EU’s hovedstad, Bruxelles.

A4E’s over 20 medlemsflyselskaber har over 3.000 fly og havde sidste år mere end 720 millioner rutefly- og charterpassagerer. Det svarer ifølge A4E til 70 procent af alle flypassagerer fløjet sidste år af europæiske flyselskaber – samlet omsætter A4E-selskaberne for mere end 130 milliarder euro om året.

Så det er et stærkt selskab, TUI Aviation nu er kommet med i. A4E mangler nærmest kun SAS for at have alle de store flyselskaber og luftfartskoncerner i Europa – medlemmerne tæller blandt andre Air France-KLM, easyJet, Finnair, Icelandair, International Airlines Group (dem med blandt andet British Airways og Iberia), Lufthansa Group, Norwegian, Ryanair, TAP Air Portugal og nu også TUI.

TUI Aviation er fem flyselskaber
TUI Aviation tæller fem europæiske primært charterflyselskaber i henholdsvis Storbritannien, Tyskland, Sverige (TUIfly Nordic), Holland og Belgien. Samlet har luftfartsdivisionen i TUI 150 fly, herunder 25 til langruterne, primært Boeing 787 Dreamliner.

På verdensplan sender TUI Group sine gæster, også fra Norden, til 180 lande og territorier på hele kloden. TUI, der har hovedkvarter i Tyskland, omsatte i sidste regnskabsår for 19,5 milliarder euro og fik et samlet overskud på knap ti procent. I alt har TUI Group 70.000 medarbejdere og omkring 27 millioner rejsegæster om året.

Velkommen til TUI
Den nuværende bestyrelsesformand i A4E, Ryanairs koncernchef Michael O’Leary, siger i en pressemeddelelse fra A4E:

”Vi er meget stolte af at byde TUI – verdens største turismegruppe – velkommen i A4E-familien i denne så vigtige og afgørende tid for vores rejsebranche. TUI vil yderligere forstærke arbejdet mod A4E’s fælles mål, herunder bæredygtighed, hvor TUI vil være et godt forbindelsesled mellem flyselskaber og rejsearrangører.”

Relaterede artikler:

TUI fly starter langdistanceruter

Her er Jet Times nye Boeing 737-fly

Chartergigant skifter koncept for feriehoteller

Flyselskaber afviser danskstøttet EU-plan for afgifter