Elcykler skal i stigende grad erstatte bilkørsel, for eksempel når TUI’s guider på Rhodos skal besøge hoteller. PR-foto: TUI.

TUI-guider dropper bilen og kører på elcykler

På Rhodos erstatter 60 el- og ladcykler delvist 40 biler når TUI’s guider skal på hotelbesøg. ”Korte ture i bil er i stigende grad en ting fra fortiden,” siger chefen for den tyske rejsekoncern.

I alt har rejsegiganten 250 guider på den græske middelhavsø under sommerens højsæson. Og mens de før har foretaget hotelbesøg i bil, bliver det fremover delvist på cykel. Det skriver TUI i en pressemeddelelse.

60 nye el- og ladcykler skal være med til at bringe de ansatte i TUI’s serviceteam på Rhodos rundt på dele af øen. Antallet af TUI-biler reduceres i samme moment fra 100 til 60 – også for at give mere miljøvenlige transportmuligheder.

TUI-guiderne skal ifølge pressemeddelelsen bruge de 30 elcykler til afstande længere end en 40-minutters gåtur, mens 30 trehjulede ladcykler bliver brugt til afstande længere end en 20-minutters gåtur. Dermed spares også megen arbejdstid på gåben.

”E-bike”-pilotprojektet er det seneste skud på sammen i Rhodos’ mål om at blive klimaneutral i 2030 – en ambition øen arbejder tæt sammen med blandt andet TUI om under projektet ”The Rhodes Co-Lab”, der har til formål at teste og innovere inden for bæredygtig turisme på Rhodos og udbrede tiltagene til andre feriedestinationer, oplyses det.

En ting fra fortiden
I pressemeddelelsen siger koncernchef for TUI Group, Sebastian Ebel: ”Korte ture i bil er i stigende grad en ting fra fortiden. Vores guider vil bruge elcykler og ladcykler, når de kører fra hotel til hotel på Rhodos. Kun til længere afstande vil de fortsat bruge biler. ”Co-Lab” Rhodos er det ideelle sted at lancere pilotprojektet og opnå indsigt.”

TUI med hovedkvarter i Tyskland er ifølge egne oplysninger verdens førende rejsekoncern med fem flyselskaber (i Norden er det TUIFly Nordic) med i alt 133 fly til kort- og langruter, over 400 hoteller og resorts med varemærker som RIU, TUI Blue og Robinson samt de 16 krydstogtskibe, for eksempel Mein Schiff-skibene fra TUI Cruises.

I regnskabsåret 2019, året før pandemien, havde hele TUI-koncernen omkring 70.000 ansatte, 28 millioner kunder og en omsætning på 19 milliarder euro. TUI-brandet har eksisteret i Danmark siden 2016 og hører under koncernens nordiske afdeling.

Med næsten 176.500 rejsende fra lufthavnene i København, Billund og Aalborg, var TUI i 2022 næststørste rejsearrangør i Danmark, kun overgået af Spies.

 

Relaterede artikler:

TU Danmark; Rabatter gav ”stærkt utilfredsstillende resultat”

TUI udvider med fire Middelhavs-destinationer

Rejsekoncern vil fokusere endnu mere på tog