TUI leverede alternative fakta

En spansk turistperle er Jameos del Agua på den kanariske ø Lanzarote.

RETTELSE: Standby.dk bragte i går artikel om vækst til Spanien, baseret på oplysninger fra TUI (Star Tour) i Danmark – det viste sig efterfølgende, at der var en række fejl i informationerne fra TUI.

Standby skrev i går i artiklen ’Flere danske turister til Spanien’ om TUI’s vækst på Spanien. I artiklen citerede vi Nikolai Johnsen, pressechef for TUI i Danmark for at sige: ”Spanien er i rivende udvikling. Vi havde stærkt salg til Spanien sidste år og forventer en vækst på 12 procent til spanske destinationer denne sommer.”

Standby.dk skrev i går også, på grundlag af informationer fra Nikolai Johnsen: “TUI har denne sommer som noget nyt fly til Tenerife fra Billund og Aalborg om sommeren samt fly fra København til både Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Derudover har bureauet Barcelona og Malaga som nye sommerdestinationer fra København, Billund og Aalborg, samt Alicante fra København.”

Men disse oplysninger var upræcise og delvist forkerte.

TUI har ikke direkte charterfly til de pågældende destinationer fra de nævnte lufthavne. Der er tale om rejser med rutefly og i nogle tilfælde via andre lufthavne – f.eks. København-Oslo-Tenerife. Endvidere kan man ikke booke rejser i sommerperioden på tui.dk til en række af de nævnte destinationer – i hvert fald ikke i øjeblikket.

Standby beklager – i god tro – at have viderebragt de ukorrekte informationer fra TUI.

Nicolai Johnsen erkendte i går overfor standby.dk, at han har været upræcis og at nogle af hans oplysninger var ukorrekte.