Rio de Janiero. (Foto: TUI | PR)

TUI sætter Sydamerika på programmet

Nu udvider TUI programmet med endnu en verdensdel, når man for første gang vil sælge rejser til en sydamerikansk storby. Disse vil foregå med rutefly fra fire forskellige lufthavne, lyder det.

Høj sol, vidtstrakte sandstrande og lokal kultur er tre af de punkter, som TUI vil fremhæve over for kunderne, når rejsearrangørens første destination i Sydamerika skal sælges.

Udover at beflyve en række destinationer i Sydeuropa med charterfly, tager TUI løbende nye destinationer, som betjenes med rutefly, ind. Det er også tilfældet med Rio de Janeiro, da den brasilianske storby i den sydøstlige del af landet er på programmet i år.

TUI fortæller, at de rejsende hertil blandt andet kan lade sig indkvartere på hoteller ved nogle af byens kendte strande såsom Barra da Tijuca eller Copacabana, der blev udødeliggjort i Barry Manilows hitsang af samme navn.

De flyvninger, som TUI sætter til salg til Rio de Janeiro, vil blive foretaget fra lufthavnene i København, Billund og Aalborg herhjemme samt den nordtyske Hamborg Lufthavn, der generelt set også er populær blandt danske flyrejsende grundet den relativt korte afstand til og fra Danmark.

Tiltrækker to millioner turister om året
Udover at være den næststørste by i Brasilien med 6,7 millioner indbyggere, er Rio de Janeiro også hovedstad i delstaten af samme navn. Byen bærer på en lang historie. Den blev oprindeligt grundlagt i 1565 af portugiserne, der på daværende tidspunkt var kolonimagt i Brasilien.

”Rio de Janeiro er et oplagt rejsemål for dem, der ønsker at opleve en by, som syder af fodbold, strandliv og samba,” lyder det fra TUI i en skrivelse om den nye tilføjelse til årets rejseprogram – inden rejsearrangøren tilføjer:

”Storbyen tilbyder et væld af oplevelser, hvad enten det er at opleve det rige naturliv på en guidet tur, besøge kristusstatuen eller at tage en tur på det legendariske Maracanã Stadion.”

Netop den såkaldte kristusstatue – Cristo Redentor – er sammen med føromtalte Copacabana to af byens største turistattraktioner. Statuen står med udstrakte arme på det 710 meter høje bjerg Corcovado og spejder ud over Rio de Janeiro.

Det er tidligere blevet anslået, at to millioner turister besøger Cristo Redentor årligt.


Relaterede artikler:

TUI får kør-selv-ferier fra Danmark og ud i Europa

TUI og Ryanair lander omfattende samarbejdsaftale

TUI: Her er danskernes rejsetendenser i 2024