Turister må nøjes med kopier

Det gælder for eksempel for det inderste kammer i Tut Ank Amons grav i Egypten, som snart bliver lukket. Ifølge The Guardian siger chefarkæolog Zahi Hawass, som er generalsekretær i Egyptens øverste Råd for Oldtidslevn, at man i stedet vil opføre en tro kopi af gravkammeret, som så turisterne kan få lov til at besøge, skriver jp.dk.

 

Den berømte grav blev åbnet af arkæologen Howard Carter i 1922 efter at have ligget urørt i 3.300 år. Siden har sand, fugt, sko og berøringer slidt så meget på selve graven og de enestående vægmalerier, at man nu mener tiden er inde til at lukke det inderste kammer for at bevare det for eftertiden.

 

Noget tilsvarende skete i 1977, da den direkte adgang til den mystiske stensætning ’Stonehenge’ i England blev lukket for turisterne, og Påskeøen har lignende planer for at beskytte de store stenstatuer, der er ved at blive slidt ned af mange turistbesøg.

 

Noget helt andet er så, at man jo slet ikke behøver at tage til Egypten for at opleve en nøjagtig kopi af Tut Ank Amons gravkammer i Las Vegas Museum of Natural History er der allerede en tro kopi, som oprindeligt blev bygget til Hotel Luxor i spillebyen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.