Turisterne kommer på trods af vejret

VisitDenmark regner med, at antallet af udenlandske turister fortsat vil stige i år og slå rekorder, og Novasol, der udlejer feriehuse fortæller, at ’der er godt gang i efterspørgslen’.

”Det bliver et godt år for sommerhusudlejning”, siger Philip Kildegaard, salgschef i Novasol til dr.dk. En analyse fra VisitDenmark viser, at antal udenlandske overnatninger er steget med 1,4% fra januar til maj i forhold til samme periode sidste år.

Ifølge Philip Kildegaard bliver dansk sommerregn ikke nødvendigvis opfattet negativt af de udenlandske gæster. De kommer ikke i håbet om at sikre sig en solbrun krop: ”Danmark er en såkaldt koldtvandsdestination. Man ved jo godt, at det er ikke et Middelhavsland. Tilgangen til ferien er anderledes”.

Analysen fra VisitDenmark viser, at tyskere står bag næsten 60% af alle udenlandske overnatninger De booker typisk et sommerhus i nærheden af strandene.

En del udenlandske turister kommer også for at besøge København og Aarhus. Byernes blanding af cyklister, eventyrlige bygninger, nordisk indretning og Michelin-restauranter er blevet rost i medier som New York Times og BBC. Ifølge VisitDenmark står briterne bag flest overnatninger, når det gælder storbyrejser i Danmark. Sidste år bookede de 729.000 overnatninger.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.