De udenlandske turistråd i Danmark, samlet i foreningen ANTOR, forudser store turistnedgange den kommende tid som følge af coronafrygten. Her arkivfoto fra Tyskland, det land der har flest danske overnatninger. Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus.

Turistkontorer forudser 70 pct. fald i danske turister

Medlemmerne i sammenslutningen af udenlandske turistkontorer i Danmark, ANTOR, frygter fald i besøgende danskere på op til 70 procent. ANTOR-medlemmerne sætter alle aktiviteter på pause.

ANTOR-medlemmerne i Danmark melder samstemmigt, at udsigten for det næste lange stykke tid som følge af den kinesiske coronavirus er stærkt udfordret, men at roen må bevares.

ANTOR er en forkortelse for Association of National Tourist Office Representatives. I Danmark er ANTOR-medlemmerne turistrådene fra Aruba (Caribien), Cypern, Flandern (Belgien), Frankrig, Island, Israel, Italien, Kroatien, Norge, Portugal, Ras al-Khaimah fra De Forenede Arabiske Emirater, Spanien, Storbritannien, Thailand og Tyskland.

Den danske ANTOR-formand er, Bo Schou Lauridsen, der til daglig turistchef for statslige Tysk Turist Information (Deutsche Zentrale für Tourismus)

Han siger i en pressemeddelelse fra ANTOR: ”Den generelle følelse blandt ANTOR-medlemmerne i Danmark om udviklingen i antallet af overnatninger, er relativt pessimistisk. En af årsagerne er, at omfanget af flyaflysninger ikke kan forudsiges, og at antallet af flysæder har enorm indflydelse på mængden af turister, der kan rejse ud.”

Samtidig betoner ANTOR-medlemmerne i Danmark, at det endnu er for tidligt at kunne kvantificere det præcise omfang af coronavirussens effekt på rejselysten og – mulighederne.

”Skal ANTOR-medlemmerne alligevel forsøge at pege på, hvor store konsekvenser, coronavirussen vil få, lyder det, at der sandsynligvis vil være et fald i danske overnatninger i de forskellige medlems-rejselande på mellem ti og i værste fald 70 procent, afhængig af corona-situationens omfang og varighed,” siger Bo Schou Lauridsen.

Aktiviteter sættes i bero
Niveauet af ANTOR-medlemmernes planer, marketingarbejde samt presseaktiviteter falder nu mærkbart det næste stykke tid.

”Det er afgørende for medlemslandene at udvise ansvarlighed og anstændighed og følge de anbefalinger, som den danske regering og sundhedsmyndighederne er kommet med og løbende vil justere,” siger Bo Schou Lauridsen og tilføjer:

”Generelt annullerer de fleste ANTOR-medlemmerne events, der skulle have været afviklet i den nærmeste fremtid ligesom kampagner samt presseture sættes på hold. Det er lidt af en katastrofe, men helt nødvendigt at tage de forholdsregler, som skal til for at reducere coronavirussens fortsatte spredning.”

De danske ANTOR-medlemmer er enige om at bevare roen trods den svære situation for de mange rejselande og bakke op om de regeringsforanstaltninger, der er truffet for at kontrollere situationen.

Herudover ligger det medlemmerne stærkt på sinde, at der udvises fleksibilitet, hvad gælder afbestillinger og så vidt muligt, at aktører i branchen bør lade det ske uden gebyrer i samarbejde med leverandører fra landene, hedder det i pressemeddelelse fra ANTOR Denmark.

Relaterede artikler:

Danmark fraråder rejser til mange lande og regioner

Danskerne satte ny besøgsrekord i Tyskland

Caribisk destination lukker nordisk kontor