Det er hovedsageligt tyske byer med kultur og shopping, der trækker i danskerne, oplyser Tysk Turist Information i Danmark. Her er det fra centrum af nordtyske Lübeck med til venstre det berømte marcipanfirma Niederegger, en af byens store turistattraktioner. Foto: Henrik Baumgarten.

Danskerne satte ny besøgsrekord i Tyskland

Tyskland er landet, hvor danskerne har flest overnatninger. Også i 2019, hvor det blev til ny rekord med 3,4 millioner registrerede danske overnatninger. Tysk turistråd får ny pressechef i Danmark.

”Tallene fra sidste år er et meget tilfredsstillende og det bedste nogensinde. Stigningen er med stor sandsynlighed en følge af, at flere fravælger fly som transportform, og i stedet vælger nærliggende destinationer, der kan nås med bil, tog eller bus. Det kommer Tyskland til gode.”

Det siger Bo Schou Lauridsen, chef for Tysk Turist Information i blandt andet Danmark.

De 3,4 millioner registrerede danske overnatninger sidste år i Tyskland svarer til en stigning på 3,3 procent i forhold til 2018. Tallet er reelt meget større, da det for eksempel ikke medtager Airbnb-overnatninger. Den gennemsnitlige opholdstid for en dansker i Tyskland sidste år, ferie- som forretningsrejsende, var 3,8 dage.

Og at 2019 ville blive endnu et godt år for de danske ankomsttal i Tyskland, havde Bo Schou Lauridsen allerede en god fornemmelse af, da han i oktober sidste år sagde til STANDBY.dk:

”Dette år bliver måske det bedste nogensinde for danske ankomster til Tyskland,” sagde Bo Schou Lauridsen, hvis officielle titel er Regional Manager Nord Ost Europa hos Tysk Turist Information, det nationale tyske turistråd Deutsche Zentrale für Tourismus, DZT.

Fire delstater har 60 procent af de danske overnatninger
Fire af de 16 tyske bundeslande har 60 procent af de danske overnatninger. Det er Slesvig-Holsten, Berlin, Hamborg og Niedersachsen, regionen syd for Hamborg med blandt andet Harzen. Nummer fem af de bundeslande, danskerne besøger mest, er den sydligste, Bayern.

Danmark er Tysklands 7. største incoming-marked – og Tyskland er landet med flest danske overnatninger. 70 procent af danskerne kører til Tyskland i bil, færre kører med bus, for eksempel Flixbus, og endnu færre med tog. Resten flyver, viser opgørelse fra DZT.

100 året for genforeningen
Prognosen for 2020 når det gælder danske rejsende til Tyskland er fortsat positiv, oplyser DZT og henviser til, at det i år er 100-året for genforeningen mellem Sønderjylland og resten af Danmark.

I år er det dansk/tysk kulturvenskabsår med flere begivenheder på begge sider af grænsen, hvilket vil øge opmærksomheden rettet mod Tyskland og dermed formentlig også resultere i flere besøgende.

”Vi mærker generelt en trend mod at det igen er blevet in at rejse til Tyskland,” siger turistchef Bo Schou Lauridsen.

Tysklands turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen, og Rikke Koks Andreassen, der er blevet ny pressechef for Tysk Turist Information, på årets Ferie for Alle i Messecenter Herning. Foto: Henrik Baumgarten.

Ny pressechef hos Tysk Turist Information
I november sidste år stoppede Birgitte Guldberg som marketing manager med blandt andet presseansvar på Tysk Turist Informations kontor i København.

Hendes arbejdsområder er nu delvist overtaget af Rikke Koks Andreassen, der er blevet pressechef på halvtid. Rikke Koks Andreassen har tidligere været i blandt andet informationsafdelingen i Københavns Lufthavn og været kommunikationschef i rejseselskabet Apollo.

Rikke Koks Andreassen, der blandt andet har en master-uddannelse i organisationspsykologi, vil fortsat drive sit kommunikationsbureau, PR-Wise.

Relaterede artikler:

Tyskland forventer ny dansk turistrekord

Hamborg fejrer 60 året for The Beatles

Kendt profil forlader Tysk Turist Information i Danmark