Det første fly fra Turkish Airlines lander i den nordfinske Rovaniemi Lufthavn. Pressefoto: Visit Rovaniemi, Toni Eskelinen.

Turkish Airlines flyver til julemanden i Lapland

Tre gange om ugen i juleperioden har Turkish Airlines nu en ny rute fra Istanbul til Rovaniemi i det nordlige Finland – ifølge finnerne er Rovaniemi hjemsted for selve Julemanden.

Den direkte rute med en Boeing B737-800 flyver på små fem timer turen mellem Istanbul og Rovaniemi – dermed giver Turkish Airlines som et af verdens største flyselskaber sine passagerer adgang til en noget speciel destination. I alt har det tyrkiske Star Alliance-medlem ruter til over 300 lufthavne i 122 lande verden over.

”Flytrafik til Lapland har været i stor vækst de seneste år, og denne nye rute vil ydermere bidrage til at sende turister til Lapland og den netop udvidede Rovaniemi Airport. Hidtil har passagerer fra Istanbul til Rovaniemi skulle flyve via Helsinki,” siger vicedirektør Jani fra Jolkkonen fra Finavia, der driver de finske lufthavne.

Udvidelsen af Rovaniemi Airport har ifølge Finavia nærmest fordoblet lufthavnens terminalområde til passagerer – en udgift på over 300 millioner kroner, der også bruges på andre lufthavnsudvidelser i Lapland.

Og i pressemeddelelsen fra Finavia lyder det fra Turkish Airlines: ”Rejsende fra hele verden – også Tyrkiet – er interesseret i at besøge Lapland.”

Første gang med business class til Lapland
Også Laplands turistmyndigheder, Visit Rovaniemi, glæder sig over den nye rute fra Turkish Airlines. ”Dette skaber igen nye muligheder for at øge turismen til Lapland – ikke mindst fra Mellemøsten, der de seneste år har været et voksende marked for os,” siger direktør for Visit Rovaniemi, Sanna Kärkkäinen og tilføjer:

”Faktisk er Turkish Airlines’ rute fra Istanbul til Rovaniemi den første rute der også tilbyder business class – det har mange turister efterspurgt.”

December er den klart mest travle måned på året for lufthavnene i Lapland. Mens områdets største lufthavn, Rovaniemi, i for eksempel juni har 30.000 flypassagerer om måneden, svulmer tallet i julemåneden op til over 150.000, oplyser Rovaniemi Airport.

Relaterede artikler:

Finlands største hotelprojekt i Helsinki Lufthavn

Op imod 60 millioner passagerer i Istanbul-lufthavne

Tre flyselskaber har hver sin rekord