Visualisering af det kommende hotelkompleks i Helsinki Lufthavn. (LAK Real Estate Oy)

Finlands største hotelprojekt i Helsinki Lufthavn

Næste år starter opførelsen af et nyt hotelkompleks i Helsinki Lufthavn med to sammenhængende hoteller med tilsammen flere end 700 værelser.

Det finske hotelmarked er præget af giganter som Scandic Hotels og Sokos Hotel, der tilsammen sidder på over 40 procent af markedet. Men i Helsinki har Kämp Collection Hotel en markedsandel på 10 procent, og efter at været blevet overtaget af Nordic Choice Hotels kan denne hurtigt blive øget.

Nordic Choice Hotels er nemlig blevet valgt som ny operatør af et hotelkompleks i Aviapolis, der er en ny “lufthavnsby” centreret omkring Helsinki Lufthavn, der i dag er Nordens fjerdestørste lufthavn. 

Det kommende Clarion-hotel opføres af LAK Real Estate og vil på 13 etager kunne rumme ikke mindre end 711 værelser fordelt på to hoteller og bliver samtidig det største hotelkompleks i Finland. Hotellet får en stor konferenceafdeling samt indendørs passage til lufthavnsterminalen og jernbanestationen under terminalen. Herudover vil der på øverste etage blive åbnet en SkyBar, der også vil være tilgængelig for gæster udefra.

“Det nye hotelprojekt vil skyde i vejret ved siden af lufthavnsterminalen, så det vil være muligt at betjene flypassagerer og konferencegæster og dermed bidrage til den overordnede udvikling af lufthavnsområdet,” siger Tommi Vaisalo, der er administrerende direktør for LAK.

Erfaringer fra Stockholm
Det er ikke tilfældigt, at det blev Nordic Choice Hotel, der blev valgt til opgaven. Den norskejede hotelkæde har i forvejen erfaring med konferencefaciliteter i Arlanda-lufthavnen, og koncernen er ved at opføre Comfort Hotel Copenhagen Airport med 608 værelser og tilhørende The Hangar, der er et konference- og eventområde med plads til 2.100 gæster.

“Det bliver fantastisk at få et verdensklasses-hotel i Helsinki-Vantaa, der kan komplementere servicetilbuddet fra lufthavnen og understøtte lufthavnens udvikling som et betydeligt europæisk trafikknudepunkt,” siger Kimmo Mäki, der er koncernchef hos den finske lufthavnsoperatør Finavia, der driver Helsinki Lufthavn.

Opførelsen af det nye hotelkompleks starter i 2020, og man håber at kunne tage hotellet i brug i 2023. Anlægsbudgettet er på 120 millioner euro, eller hvad der svarer til 900 millioner danske kroner.

“Finland og Helsingfors er fantastiske. Med det nye hotelprojekt vil vi bidrage til, at flere opdager området og vælger at besøge det. Vi skaber nu to hoteller, der ikke alene har en ambition om at overgå folks forventninger, men som også vil tilbyde noget nyt på markedet. Det bliver en spændende rejse, og jeg er meget tilfreds med, at den begynder nu,” sagde Nordic Choice Hotels’ grundlægger Petter Stordalen, da projektet blev afsløret for nylig.

 

Relaterede artikler:

Vokseværk i stor nordisk hotelkæde

Dansker i spidsen for marketing i nordisk hotelkæde

Helsinki får igen mere trafik til Kina