TV-serie sælger rundture i England

downton abbeyTURISME: For tredje år i træk har Kulturrejser Europa, som eneste danske rejsebureau fået adgangsbilletter til i 2017 til Highclere Castle, kulisse for TV-serien Downton Abbey.

Allerede nu går salget 2017 sin gang. Så tidligt som seks måneder før det første fly lettede fra Danmark mod London, var rejsen udsolgt. Den første bestilling for rejserne i år tikkede ind 19 måneder før afrejserne til sommer, og alle pladser i 2016 er for længst udsolgt.

Kombinationen af stor efterspørgsel og Highclere Castles begrænsede åbningstid gør det svært at få fat i entrébilletter. Highclere Castle ligger vest for London – cirka halvvejs mellem London og Southampton.

”I år sender vi 250 gæster på denne unikke rejse. Hvis vi kunne få flere billetter, kunne vi have solgt det dobbelte,” siger direktør Mikkel Blom fra Kulturrejser Europa, der forventer at 2017-rejserne, fra København og Aalborg snart er udsolgt.

Danmarks Radio sendte sidste afsnit i tv-serien i december 2015. Lige nu genudsendes Downton Abbey på DR 1.

Ud over rundvisning på Highclere Castle, hvor mange af seriens scener er optaget, inkluderer rejsen besøg i Bampton, der i serien udgør den fiktive by Downton. I rejsen indgår også guidede ture på dansk til bl.a. Stonehenge, Bath, Oxford og Windsor Castle.

Den eftertragtede rejse ”Klassiske England – med unikt besøg på Downton Abbey”, er netop sat til salg med afrejse i juli og august 2017.