Tyrkiet tillader sex med 12-årige

tyrkietTURISME: Sex med børn på 12 år er fra 23. december lovligt i Tyrkiet, hvis børnene ”samtykker,” lyder kendelse fra landets forfatningsdomstol.

Som om Tyrkiet ikke havde nok problemer med terrorangreb og sidste måneds mislykkede militærkup – nu fjerner den tyrkiske forfatningsdomstol en del af landets forfatning, paragraf 103, der straffer seksuelle handlinger med børn ned til 12 år, skriver den tyrkiske avis Hurriyet Daily News.

Ifølge den nye kendelse fra den tyrkiske forfatningsdomstol er børn ned til 12 år selv i stand til at forstå betydningen af en seksuel akt!

De nye regler får allerede stor international kritik. Til Ekstra Bladet giver ekspert i tyrkiske anliggender, journalist og forfatter Deniz B. Serinci bud på, hvorfor Tyrkiet ophæver den seksuelle lavalder: ”Det regerende AKP-parti vil tilgodese sit store konservative vælgersegment, hvor barnebrude er udbredt. En 20-årig mand på landet, der er gift med en 14-årig, føler sig generet af paragraf 103.”

Mens den danske charterbranche i år forventede 250.000 passagerer til Tyrkiet, lander tallet nok på 200.000, vurderer Spies, Danmarks største charterrejsebureau.