Tysk højesteret gav Airberlin ret

air berlin flyLUFTFART: Striden om rettigheder til ruteflyvning i Tyskland kører på de højeste nagler, og op til weekenden fik Airberlin lov at føre de fleste codeshare aftaler med Etihad videre mod luftfartsmyndighedernes afgørelse og Lufthansas ønske.

Både de tyske luftfartsmyndigheder (trafikministeriet), en forfatningsdomstol i Braunschweig og Lufthansa fik en kold skulder, da en Overforfatningsdomstol i Lüneburg op til weekenden forlængede de fleste codeshare aftaler mellem Airberlin og Etihad frem til sommerfartplanen til april.

26 ud af 31 aftaler mellem de to selskaber fik lov at fortsætte, ud over de 50, der i forvejen var godkendt.

Etihads præsident James Hogan kommenterer: ”Det er en sejr for den tyske forbruger og for konkurrencen i Tyskland. Vi er knyttet tæt til vores strategiske partner og vil gøre endnu mere for at blive et alternativ til det dominerende Lufthansa.

Vi opfordrer de tyske forbrugere og Airberlins 8.000 ansatte, som har oplevet et så hårdt angreb på deres virksomhed, til fortsat at kæmpe og holde humøret oppe. Vi er optimistiske for fremtiden og satser på at øge vores aktiviteter.”

Denne udtalelse fra Etihads præsident kommer få dage før selskabet af avisen Die Zeit anses for at være i krise.