Tysk politiker opfordrer til turistboykot af Danmark

”Hvis Danmark genindfører grænsekontrollen midt i ferietiden, kan jeg kun råde til, at man hellere holder sin ferie i Østrig eller Polen,” siger Jörg-Uwe Hahn til Bild Zeitung.
Han vil, skriver Politiken.dk, have en fælles tysk fordømmelse af grænsekontrollen på møde mellem de 16 tyske delstatsministre senere på ugen.

 

Genindførelsen af grænsekontrollen ved de danske grænser har vakt stor opsigt. Beslutningen er blevet stærkt kritiseret af den tyske forbundsregering og Europa-Kommissionen. Kritikerne mener, at Danmark med sin skærpede grænsekontrol handler i modstrid med Schengen-aftalen, der skal sikre fri bevægelighed over landegrænserne, skriver Politiken.

 

I en kommentar siger viceadm. direktør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson:

”Intet tyder på, at tyskerne som følge af den ændrede grænsekontrol vil opleve begrænsninger i adgangen til Danmark. Tyske turister har booket mere i Danmark i år end sidste år. Og det er yderst sjældent, at vi har set nogen blive væk fra Danmark med grænsekontrollen som argument.”

 

Turistchefen frygter, at Jörg-Uwe Hahns anbefaling alligevel kan have negative konsekvenser. ”Sådan en udmelding kan påvirke Danmarks omdømme. Vi markedsfører jo Danmark som et åbent og frit samfund,” siger Lars Erik Jønsson til politiken.dk

 

Skrevet af redaktionen