Wintersport Arena Sauerland ligger fem timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. PR-foto.

Tysk Turist Information: Drop flyrejsen til Alperne

Wintersport Arena Sauerland er den vigtigste skisportsregion nord for Alperne. Den er et billigere og mere klimavenligt valg end flyrejsen til Alperne, oplyser statslige Tysk Turist Information.

Der er ingen grund til at flyve til pisterne syd på, for i Wintersport Arena Sauerland – lidt over 500 kilometer syd for den danske grænse eller 200 kilometer øst for Düsseldorf – venter gode pister.

Wintersport Arena Sauerland har udviklet sig til den vigtigste skisportsregion nord for Alperne, skriver statslige Tysk Turist Information i en pressemeddelelse.

”Den årlige skiferie et af årets højdepunkter, og vil man holde ferien med god samvittighed, er det oplagt at udskifte den Co2-tunge flyrejse til de sydlige skidestinationer med en skiferie i Tyskland,” hedder det blandt andet.

Tyskland har en lang række gode skisportssteder, der er både billigere og et mere klimavenligt valg end flyrejsen til Alperne, oplyser TTI.

Wintersport Arena Sauerland er en sammenslutning af skiområderne i distrikterne Hochsauerland, Siegerland-Wittgenstein, Ople og Willingen.

Høj snegaranti i lavfjeldsområder
Bo Schou Lauridsen, turistchef for Tysk Turist Information i blandt andet Danmark, siger i pressemeddelelsen: ”Når det kommer til snesikre pister og smuk natur, lader Wintersport Arena Sauerland ikke de alpine skisportsområder noget efter.”

Der er investeret 125 millioner kroner i at udvikle Wintersport Arena Sauerland, der ifølge TTI har det mest omfattende vintersportstilbud i de tyske lavfjeldsområder.

Her er skilifte, op til 1,2 kilometer lange pister, hvor mange er oplyst om aftenen, og 500 kilometer langrendsløjper. Der kan lejes udstyr i certificerede skiudlejningsforretninger og bookes ophold i moderne hytter. Området har også en række vintervandrestier.

Klimavenlige snefnug
Snegarantien i Wintersport Arena Sauerland er høj, og sæsonen varer normalt fra medio december til medio marts. Sneen kvalitetssikres af snekanoner, men processen kræver mindre energi, for i Wintersport Arena Sauerland produceres sneen af klart vand, som bliver fint forstøvet og fryser i den kolde luft. De fine snefnug falder som snekrystaller, hedder det.

”De store skisportssteder anvender klimavenlig og ressourcebesparende teknologier til at spare og producere energi,” siger Bo Schou Lauridsen.

Wintersport Arena Sauerland har en målsætning om at være klimaneutral i 2030. De fire største aktører i området benytter udelukkende grøn strøm i deres hytter og faciliteter.

I øvrigt er Wintersport Arena Sauerland i den kommende sæson vært for FIS World Cup i Skihop og Junior VM i bobslæde og skeleton-slæde. Sidstnævnte er mellem 13. til 15. januar i Veltins EisArena i Winterberg med deltagelse af det danske juniorlandshold i både bobslæde og skeleton.

 

Relaterede artikler:

Skirejsebureauer: Der er kommet lidt afventning

Dansk rejsekoncern medejer af skirejsebureau

Vender millionunderskud til millionoverskud